Ny momsplikt inom vården?

28 maj, 2019

KPMG bjuder in till lunchseminarium angående eventuell momsplikt inom vården från och med 1 juli 2019.

Varmt välkommen till ett lunchseminarium där vi kommer att diskutera den så kallade ”vårdmomsen” och hur de som nyttjar andra bolags medicinska kompetens kan agera framåt.

Den 1 juli 2019 kommer Skatteverkets att börja tillämpa sitt ställningstagande rörande uthyrning av vårdpersonal och risken är stor att flertalet tjänster som idag är momsfria, kommer att omfattas av momsplikt. Skatterättsnämnden kommer inom kort att pröva ett antal fall som rör denna fråga. Oavsett utfall i dessa mål kommer flertalet aktörer i sjukvårdsbranschen sannolikt att behöva ändra sin momshantering från den 1 juli.

Vi kommer på detta lunchseminarium dels redogöra för rättsläget och dela vår syn på vilket sätt olika aktörer kan komma att träffas. Eftersom många aktörer överväger att anställa personer som tidigare agerat genom eget bolag kommer vi också att diskutera arbetsrättsliga aspekter.

Det finns också möjlighet att efter seminariet ställa frågor kring praktisk hantering och vad som gäller för just din verksamhet.

Mer information

Tid: 4 juni 2019, lunch 11.30, seminarium 12.00-13.00

Plats: KPMG, Vasagatan 16, Stockholm

Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt

Anmäl dig här!

Sista anmälningsdag: 2019-05-30

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram