Koncernstaben söker en driven och strukturerad ekonom, Sundsvalls kommun

Du vill framåt. Det vill vi med.

Sundsvall är inne i ett spännande skede. Flera projekt pågår för att utveckla kommunen och kommunorganisationen. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med.

Varje dag arbetar vi på kommunen för att sundsvallsborna ska få bästa möjliga service och en positiv livsmiljö. Hos oss jobbar lärare, ingenjörer, IT-strateger, undersköterskor, ekonomer och många andra viktiga yrkesgrupper. Vi jobbar hårt för ökad konkurrenskraft i takt med att omvärlden och samhället förändras.

Koncernstaben arbetar bland annat med samordning och utveckling av den kommunala verksamheten på övergripande nivå, här finns viktiga funktioner inom hr, ekonomi, it och kommunikation. Nu söker vi en ekonom till avdelningen för ekonomistyrning. Avdelningens målsättningar är att ha effektiva och säkra processer och att vara ett professionellt stöd internt till kommunens förtroendevalda och kommunens förvaltningar/bolag.

Uppdraget

Tillsammans med dina kollegor har ni den främsta uppgiften att på koncernnivå följa upp och säkerställa att ekonomisk information, exempelvis redovisning och bokslut från kommunens förvaltningar och bolag är riktigt och tydligt redovisat. De blir sedan underlag för framtida politiska beslut.

I rollen ingår även följande uppgifter:

- Koncernredovisning för kommunens koncernbolag Stadsbacken AB (delår och helår)
- Kommunkoncernens koncernredovisning (delår och helår)
- Att delta i kommunens bokslutsarbete
- Att delta i arbetet med löpande rapportering till finans- och näringslivsutskottet, kommunstyrelse och kommunfullmäktige
- Ekonomisk analys och/eller utredningsarbete
- Att ge stöd till kommunens förvaltningar och bolag gällande redovisningsrelaterade frågor
- Att delta i diverse utvecklingsprojekt

Förväntningar

Vi söker dig som har en examen som civilekonom samt några års erfarenhet av att arbeta på en central ekonomifunktion samt med koncernredovisning. Har du erfarenhet som ekonom inom en kommun är det meriterande. Du har god vana av Officepaketet samt tidigare erfarenhet av ekonomisystem, gärna Raindance.

Som person är du strukturerad och ansvarsfull, du planerar och driver dina processer vidare samt är noggrann i det dagliga arbetet och har en egen drivkraft att förbättra det som du arbetar med. Med dina närmaste kollegor och övriga i kommunkoncernen har du en god samarbetsförmåga samt en god kommunikativ förmåga att förklara komplexa sammanhang i både tal och skrift. Du behöver vara stresstålig vid arbetstoppar men också uthållig och behåller tålamodet vid längre processer och eventuella utmaningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder en tjänst med varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Du blir en del av ett engagerat och professionellt team. Utöver detta erbjuder kommunen även ett förmånligt friskvårdsavtal samt friskvårdstimme. Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta

Björn Magnusson, redovisningsansvarig 060-19 13 35
Amanda Åslin, rekryteringsspecialist 060-19 17 73

Fackliga representanter

Gunnar Kallin, Jusek, Tel. 060-191384

Anställningsform

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdagen 2018-01-03. Du är välkommen att söka här. 

Kontakt

Amanda Åslin, Rekryteringsspecialist

060-19 17 73

Björn Magnusson, Redovisningsansvarig

060-19 13 35

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram