Administrativ chef inom stadsbyggnad

Vi söker en administrativ chef för ledning av den administrativa enheten.

Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

På stadsbyggnadskontoret finns 10 enheter med c:a 140 medarbetare som har uppgiften att göra Sigtuna kommun till en attraktiv, levande och trygg plats att bo och verka i. Vi projekterar och bygger gator, planerar nya bostads- och verksamhetsområden och hanterar bygglov. Vi tar hand om parker och skogar samt skolgårdar, förskolegårdar och lekplatser. Vi arbetar med trafikfrågor, parkeringsövervakning och mycket mer. Stadsbyggnadskontoret är en arbetsplats med god sammanhållning och trivsel.

Arbetsuppgifter

Vi söker en administrativ chef för ledning av den administrativa enheten. Enheten ansvarar för stöd i personalfrågor, ekonomi och redovisning, registratur, arkivering, hantering av kommunstyrelseärenden, intern och extern kommunikation, lokalfrågor m.m. Du ansvarar för samordning och beredning av stadsbyggnadskontorets verksamhetsplanering och uppföljning samt arbetsleder och utvecklar den administrativa enhetens medarbetare. Den administrativa enheten utgör en gemensam och sammanhållen resurs för kontoret och ska utveckla dess administrativa stödprocesser. I uppdraget ingår också att samordna, leda och fördela det administrativa arbetet för hela stadsbyggnadskontoret där övriga enheters administrativa medarbetare ingår.

Tjänsten innebär personalansvar för fyra medarbetare på den administrativa enheten. Den administrativa chefen rapporterar till stadsbyggnadschefen och ingår i dennes ledningsgrupp.

Din uppgift är också att arbeta som controller för stadsbyggnadskontoret där du ska fungera som operativt och strategiskt stöd till förvaltningens ledning och enheter.

Som controller ska du vara drivande i att utveckla styrning och uppföljning av kontorets ekonomi. Det gäller metoder och rutiner för budgetering, kontering och uppföljning av såväl den årliga driftsekonomin som exploaterings- och investeringsprojekten. Arbetet sker nära kommunens centrala ekonomiadministration.

Kvalifikationer

Vi söker en erfaren person med gedigna kunskaper inom och erfarenhet av ekonomistyrning och verksamhetsutveckling. Du ska vara en kommunikativ och analytisk person med ekonomisk utbildning. Genom din kommunikativa och analytiska förmåga bidrar du till verksamhetens utveckling och måluppfyllelse genom att du kan koppla ihop verksamheten med dess ekonomiska resultat. Flerårig erfarenhet som ekonom och controller är önskvärd och det är meriterande om du har arbetat med stadsbyggnad, exploatering, anläggningsinvesteringar och/eller projektstyrning.

Du ska ha chefserfarenhet och/eller ett starkt intresse av att utvecklas som ledare. Som ledare är du coachande, lösningsinriktad och handlingskraftig. Du inspirerar och engagerar dina medarbetare samt arbetar proaktivt. En god samarbetsförmåga är viktigt i ditt uppdrag då du har många kontaktytor. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Erfarenhet krävs.

Övrigt

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast möjligt.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Referensnummer A847389. Sista ansökningsdag är 2019-03-17.

Upplysningar om tjänsten

Kristina Gewers, Stadsbyggnadschef, 08-591 260 96, kristina.gewers@ sigtuna.se.

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare se hemsidan www.sigtuna.se.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram