Administrativ ekonom, Stockholms stad

Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Miljöförvaltningen övervakar den inre och yttre miljön i Stockholm och arbetar för att alla i Stockholm ska leva i en frisk och hälsosam miljö. Förvaltningens arbetsområden är mycket varierade, det kan röra sig om allt ifrån mathygien och inomhusmiljö till trafikbuller, vattenkvalité eller kemikalier.

Din uppgift är att ge administrativt stöd till avdelningen för Miljöanalys. Miljöanalys har 20 anställda som arbetar med miljöövervakning, programverksamhet, miljöinformation och internationell samordning och är även expertstöd inom områdena vatten, mark, natur, samt miljöfarliga ämnen.

Dina arbetskamrater är naturvetare och experter inom t.ex. vatten, kemi och ekologi. Det råder en god stämning på arbetsplatsen som fått högt betyg i den årliga medarbetarenkäten. Miljöförvaltningen satsar mycket på friskvård och arbetar med generösa flextidsramar.

Arbetsuppgifter

Vi söker en administrativ ekonom som gillar administrativt arbete. Tyngdpunkten ligger på att vara ett stöd inom ekonomi, upphandling och HR-administration. Arbetet är operativt och självständigt.

Några exempel på arbetsuppgifter är att hantera ekonomi- och personalsystem och ekonomiska analyser kopplat till avdelningens budget och de projekt som avdelningen deltar i (EU-projekt samt andra externfinansierade projekt). Du kommer även att arbeta med administrativt stöd vid upphandlingar. Tjänsten innehåller även allmänna kontorsgöromål så som kontering av fakturor, löneadministration, registrering av ärenden, konferensbokning och inköp.

Några exempel på system som du kommer att arbeta i är Agresso, ECOS, LISA Självservice, Personec och TendSign.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi är ett krav. Minst 2-års yrkeserfarenhet av arbete med ekonomi och administration krävs.

God datorvana och intresse för att lära sig nya system är nödvändigt. God kunskap i Office-paketet och Excel krävs.

Du behöver vara strukturerad och noggrann då arbetet består av många olika uppgifter där det krävs god ordning. Då du är den enda administrativa ekonomen på avdelningen (du kommer dock att ha kollegor på andra avdelningar) är det nödvändigt att kunna arbeta självständigt och ta eget ansvar och vara drivande. Det är också viktigt att du gillar att ge service och är prestigelös.

Arbetet underlättas av att du är bra på att kommunicera skriftligt och muntligt.

Miljöförvaltningen med cirka 250 anställda är en trivsam arbetsplats med god gemenskap belägen centralt i Stockholm. Vi erbjuder dig ett intressant och varierande arbete på en arbetsplats med både bred och djup expertkunskap. Du blir en del av en framåtsträvande verksamhet där vi arbetar för en frisk och hälsosam miljö.

Miljöförvaltningen ser mångfald som en tillgång och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2018-03-26. Referensnummer 2018/1223. Du är välkommen att söka här.

Kontakt

Maria Svanholm/ Avdelningschef , 08-508 28 936

Facklig företrädare

Luis Lopez/ Vision, 08-508 27 929
Weronica Rydoff/ SACO, 08-508 28 963

Välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram