Analytisk utredare med intresse för skolfrågor

Vi söker en analytisk utredare med intresse för skolfrågor till Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Planeringsenheten

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Utbildningsförvaltningen

Utbildningsförvaltningen är Stockholms stads största förvaltning med en budget om 19 mdkr och cirka 150 grund- och gymnasieskolenheter. Vid avdelningen för ekonomi och styrning finns planeringsenheten. Planeringsenheten har 20 medarbetare och en enhetschef. Vi samordnar och utvecklar planering och uppföljning inom stadens integrerade ledningssystem. På enheten arbetar vi även med att samordna och utveckla internkontroll, säkerhetsfrågor, skolmåltider samt upphandling och inköp.

Till planeringsenheten söker vi nu dig som vill bli vår nya utredare med inriktning på ekonomi och styrning. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med fyra kollegor.

Dina arbetsuppgifter

Som utredare kommer du, tillsammans med kollegor på avdelningen, att ansvara för utredningar av ekonomi och verksamhetsresultat. I din roll ingår att utreda verksamheternas processer samt verka för en integrerad ekonomi- och verksamhetsstyrning. Du kommer självständigt och/eller tillsammans med andra kollegor att genomföra utredningar som främst är inriktade på ekonomistyrningsfrågor kopplade till verksamheten. Förmåga att leda projekt är därför viktigt i rollen. Du kommer även att självständigt skriva rapporter, svara på remisser och skrivelser. Vidare kommer du ansvara för den löpande samordningen av vissa frågeområden inom förvaltningen.

Det är ett varierande arbete där de olika uppdrag du har genomförs parallellt och där de kan ha olika omfattning och tidsperspektiv. Du arbetar självständigt och bidrar till det övergripande strategiska ekonomistyrningsarbetet. Eftersom det är en förvaltningsövergripande roll, arbetar du ofta i uppdragen tillsammans med kollegor från övriga förvaltningen.

Dina erfarenheter och kompetens

Vi ser att du som söker har:

  • en akademisk examen med relevant inriktning, exempelvis inom samhällsvetenskap, juridik, eller nationalekonomi/ekonomi
  • flerårig erfarenhet av att ha arbetat i liknande roll inom offentlig förvaltning, gärna med inriktning på utbildningsfrågor
  • erfarenhet av att leda projekt
  • goda kunskaper om organisations- och styrningsfrågor, utredningsmetodik ekonomistyrning och den offentliga sektorns förutsättningar samt är förtrogen med offentliga beslutsprocesser
  • mycket god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift på svenska

Det är meriterande om du har:

  • kunskaper och vana av att arbeta med olika beslutssystem
  • ett intresse för skolfrågor och kunskaper om regelverket som styr skolan

I denna rekrytering lägger vi särskild vikt vid följande kompetenser:

Du är noggrann och kan självständigt planera och driva utredningar, inhämta underlag och tack vare din goda analytiska förmåga dra slutsatser. Eftersom du i din roll har många olika kontaktytor, samarbetar du bra med andra människor och är tydlig i din kommunikation. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vidare styrs du av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande och har en mycket god förmåga att leda projekt.

Söker du en strategisk och mångfacetterad roll som utredare där du får goda möjligheter att själv påverka ditt arbete?

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt

Katrin Lilliehöök, Enhetschef , 08-508 33 754

Nozha Amezeane, Rekryteringskonsult, 08-508 11 716

Facklig företrädare
Behiye Arikan, Vision , 0761-240782

Tibor Muhi, SACO , 0700-904448

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Referensnummer 2020/2124. Sista ansökningsdag är 2020-05-17.

Övrigt

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.