Banbrytande räddningstjänst söker controller

Vill du arbeta i en räddningstjänst för alla och jobba för ett olycksfriare samhälle? Satsa då på oss!

Räddningstjänsten Syd är ett räddningstjänstförbund för kommunerna Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö. Vårt uppdrag är att förebygga olyckor och att snabbt och effektivt genomföra räddningsinsatser av olika slag.

Vår vision är ett olycksfritt samhälle och för att nå dit tror vi på att spegla det samhälle vi verkar i både vad gäller en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald. Med ett stort samhällsengagemang i grunden söker vi nu dig som är en erfaren controller eller motsvarande.

Arbetsområdet ekonomi arbetar för och medverkar till att skapa en effektiv och kvalitetssäker räddningstjänst. Ekonomigruppen arbetar mot alla verksamhetsdistrikt och arbetsområden inom Räddningstjänsten Syd. Gruppen består just nu av en verksamhetscontroller, controller, redovisningsekonom, samordnare för fakturahantering och två ekonomiassistenter.

Arbetsbeskrivning

Som controller i Räddningstjänsten Syd erbjuds du att arbeta i en viktig roll där din kompetens inom budget och uppföljning kommer att vara en central del för vår verksamhets ekonomiska styrning. Hos Räddningstjänsten Syd kommer du att verka i en lärande organisation med fokus på utveckling, både ur ett organisations- och samhällsperspektiv.

I rollen är du chefernas professionella stöd i ekonomifrågor såsom budgetarbete och uppföljning där vi använder ekonomisystemet Agresso. Du kommer också att göra kalkyler för olika prissättningar, vara med i att utveckla vår inköpsprocess, göra beräkningar för personalkostnader och även bedriva en del omvärldsbevakning inom området ekonomisk styrning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en Högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande och har ett samhällsintresse. Vi ser att du har arbetat i en motsvarande roll med inriktning på budget och uppföljning under minst  3 år, där du i någon omfattning direkt coachat chefer i deras arbete i att planera och följa upp sin budget.. Din erfarenhet från tidigare roller har gett dig verktyg för att samverka och skapa goda relationer såväl internt som externt. B-körkort är ett krav.

Som person har du ett analytiskt sinne och tycker det är intressant att analysera verkligheten bakom händelseförlopp och siffror, samt att du är en god kommunikatör och kan på ett pedagogiskt sett förklara och strukturera den ekonomiska analysen. Du är självgående i ditt arbete, men du har lätt för att samarbeta och har ett prestigelöst sätt gentemot dina kollegor.

Självklart är du strukturerad och organiserad och van att hantera stora datamängder, där du finner stolthet i att vara noggrann.

Vi ser det som en självklarhet att du delar vår värdegrund! Läs mer om den på www.rsyd.se.

Tjänstens utformning

Tjänsten är en tillsvidareanställning med eventuell provanställning. Tjänstens omfattning är 100 %. Du kommer att arbeta dagtid måndag – fredag, flextid tillämpas. Tillträde 1 augusti 2017 eller enligt överenskommelse.  Placering för närvarande är på vår brandstation centralt i Malmö.

Kontakter

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du:
Joakim Gustafsson, enhetschef, tel 046-540 47 57
Anders Brodin, verksamhetscontroller, tel 046-540 46 35

Kontaktuppgifter till fackliga organisationer förmedlas via Susanna Elmros på telefon 0708-389989.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 5 mars. Läs mer och ansök via vår hemsida.