Budgetchef Ekonomikontoret, Ledningsförvaltningen

Budgetchefen ansvarar för, planerar och håller samman kommunens planerings- och uppföljningsarbete.

Vill du också göra skillnad i människors vardag?

I Falu kommun finns närmare 5000 medarbetare. Frågar du oss är det svårt att hitta ett mer meningsfullt jobb med verklig möjlighet att göra skillnad. Vår vision, Ett större Falun, säger något om hur Falun växer rent fysiskt, men också att Falun är en plats för alla och en del av resten av världen.

Vi söker nu en erfaren och kvalificerad budgetchef till Ekonomikontoret med ansvar för att fortsätta driva arbetet med kommunens planeringsprocesser.

Ekonomikontoret ansvarar för funktionsområdet ekonomi med drift, utveckling och stöd. I kontorets uppdrag ligger att leda och utveckla kommunens ekonomistyrning där en central uppgift är att hålla samman kommunkoncernens planerings-, uppföljnings- och redovisningsprocesser.

Ekonomikontoret utgör stab till kommunledningen, tillhandahåller stöd till verksamheter i form av ekonomikompetens samt levererar tjänster till förvaltningar och kommunala bolag. Vi har naturligt en central plats med mycket kontakter i vår organisation. Detta gör självklart också vårt arbete mycket komplext, dynamiskt och utmanande. I uppdraget ingår även att ta fram beslutsunderlag, att bereda och föredra utredningar i ekonomiska frågor samt vara ett stöd i ekonomiska frågor där kommunen och kommunkoncernen som helhet är i fokus. 

Arbetsuppgifter

Som vår budgetchef ansvarar du för, planerar och håller samman kommunens planerings- och uppföljningsarbete. Du vill driva utvecklingsprojekt och fortsätta driva arbetet med kommunens samlade budget, målarbete, utveckling av strategisk planering och arbetsprocesser.

Som budgetchef brinner du för förbättringsarbete i syfte att stödja verksamhetens behov och för att bidra till utveckling av ekonomistyrning och resursfördelning. Du har en central roll i arbetet med framtagande av kommunens övergripande budget med beräkningar, sammanställningar och presentationer.

Arbetet drivs självständigt i nära samarbete med ekonomichefen och andra kompetenser inom organisationen. I rollen ingår personalansvar.

Kvalifikationer

Du har en ekonomiexamen eller likvärdig examen på högskolenivå med flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete i större organisationer.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som stimuleras av att arbeta på såväl operativ som strategisk nivå. Du arbetar strategiskt, är resultatinriktad och van att arbeta självständigt. Du är även kommunikativ, utvecklingsinriktad, pedagogisk och analytisk.

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete i offentlig verksamhet

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Upplysningar

Vår ekonomichef heter Sari Nilsson och svarar gärna på frågor om tjänsten. Ring henne på telefonnummer 023-868 60.

Vår rekryterare heter Sofie Reimertz och svarar gärna på frågor om rekryteringsprocessen. Ring henne på telefonnummer 023-824 16.

Fackliga företrädare

Christina Johansson, Vision: 023-821 10

Ulrika Bergman, SACO: 023-827 74

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 2019-03-13.

Välkommen med din ansökan!

_______________________________________________________

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

 

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram