Budgetcontroller

Vi söker en driven och engagerad budgetcontroller till controllerenheten.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Vill du vara en nyckelperson i ekonomi- och verksamhetsstyrningen i en av Sveriges vackraste och snabbast växande kommuner? Då hälsar vi dig välkommen till händelsernas centrum!

Nu söker vi en driven och engagerad budgetcontroller till controllerenheten. Som centralt placerad budgetcontroller arbetar du nära vår controllerchef där uppdraget innebär både att stödja kommunens ledning och styrning och att med ett nyfiket och proaktivt förhållningssätt ge stöd till controllers, ekonomer och chefer i verksamheten.

I rollen som budgetcontroller ansvarar du för att samordna och utveckla kommunens budget- och uppföljningsprocess. Du får en central roll i kommunens budgetarbete med syftet att leverera ett kvalificerat underlag för politiska prioriteringar och beslut. I detta arbete har du många kontakter både internt och externt. Arbetet innefattar ramberäkningar samt beräkningar av behovsutvecklingen inom olika verksamhetsområden utifrån prognoser kring demografi. Du är verksam i delar av arbetet med årsbokslut, särskilt årsredovisningen, samt delårsbokslut. I rollen ingår också att fånga upp och analysera omvärldsfaktorer och bedöma dess betydelse för Värmdö kommun.

Vi söker dig som har ekonomisk utbildning på högskolenivå med några års erfarenhet från kvalificerat controllerarbete, utvecklings- och förändringsarbete samt mycket goda kunskaper i Excel. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från en liknande övergripande ekonomifunktion och är väl förtrogen med den kommunala särarten, det kommunala utjämningssystemet samt den kommunala ekonomins koppling till samhällsekonomin i stort.

Som person är du noggrann, lösningsorienterad och har ett stort driv och initiativkraft. Du är uthållig, strukturerad och driver frågorna i mål. Du har en välutvecklad förmåga att genomföra konsekvensanalyser och tycker om att driva förändringsprocesser. Du har ett övergripande processperspektiv med strategiskt fokus samt ser till kommunens bästa i ditt agerande. Din analytiska förmåga samt din förmåga att sätta ekonomifrågor i sitt sammanhang är viktig, och arbetsuppgifterna kräver att du kan växla mellan självständigt arbete och samarbete. Eftersom arbetet bygger mycket på dialog och samverkan är det viktigt att du har ett konsultativt arbetssätt samt förmåga att bygga och upprätthålla goda professionella relationer.

I Värmdö kommun har vi snabbt förflyttat oss från ett industrisamhälle till en expansiv kommun med fortsatt tillväxt i både stads- och landsortsmiljö. Nu bygger vi unika bostäder i kulturhistoriska fabrikslokaler och skapar nya mötesplatser för framtidens medborgare. Samtidigt förvaltar vi det kulturhistoriska arvet från Sveriges främsta keramiker och designer.

Ekonomiavdelningen har ett ansvarsområde som spänner över hela det ekonomiska spektret, såsom ekonomisk planering, redovisning, uppföljning, analys och ekonomistyrning. Sektorn ansvarar för ekonomisystem och ekonomiadministration, samt är kommunens specialistfunktion för inköp och upphandling.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg genom att klicka här och följa instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 24 mars 2019.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta controllerchef Joachim Claesson, 08-570 47 496. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

______________________________________________

Behöver du hjälp när du ska registrera din ansökan? Kontakta vår support på telefon 08–570 482 37. Du når oss också via e-post support.rekrytering@varmdo.se.

När du söker jobb i Värmdö kommun behandlas din ansökan som en inkommen handling och kommunen har därför skyldighet att spara dina uppgifter i två år. Efter två år raderas uppgifterna. Tänk på att personuppgifter kan komma att lämnas ut i samband med utlämnande av ansökningshandlingar enligt offentlighetsprincipen. Vill du veta mer hur vi hanterar personuppgifter enligt GDPR så kan du läsa här: https://www.varmdo.se/naringslivocharbete/arbetaivarmdokommun/vanligafragor/minauppgifter.4.c174412152bb34972353383.html

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram