Budgetsamordnare

Vi söker en driven och engagerad budgetsamordnare med ansvar för kommunens planerings- och uppföljningsprocess. Du samordnar budgetprocessen för kommunens drift och investeringar och sammanställer kommunens och nämndernas budgetförutsättningar, både vad gäller verksamhet och ekonomi. Du levererar ett kvalificerat underlag för politiska prioriteringar och beslut. Som budgetsamordnare i Älmhults Kommun ingår du i ekonomichefens ledningsgrupp.

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Ekonomi- och upphandlingsavdelningen leder och ansvarar för den övergripande ekonomistyrningen och upphandlingsverksamheten inom Älmhults kommun och tillhör organisatoriskt kommunledningsförvaltningen, under kommunstyrelsen. Avdelningen har ett ansvarsområde som spänner över hela det ekonomiska spektret, såsom ekonomisk planering, redovisning, uppföljning, analys och ekonomistyrning, ansvarar för ekonomisystem och ekonomiadministration samt samordnar kommunens inköp och upphandling.

Som budgetsamordnare är du direkt underställd ekonomichefen och uppdraget innebär både att stödja kommunens ledning och styrning och att med ett nyfiket och proaktivt förhållningssätt ge stöd till politiken, controllers och chefer i verksamheten. I Älmhult arbetar vi i moderna processverktyg såsom Raindance och PowerBI. Du kommer att ingå i ekonomichefens ledningsgrupp som gemensamt utvecklar ekonomi- och upphandlingsavdelningen till en avdelning i särklass! Vi tillämpar möjligheten till flexibla arbetssätt.

Vad innebär arbetet?

Vi söker en driven och engagerad budgetsamordnare med ansvar för kommunens planerings- och uppföljningsprocess. Du samordnar budgetprocessen för kommunens drift och investeringar och sammanställer kommunens och nämndernas budgetförutsättningar, både vad gäller verksamhet och ekonomi. Du levererar ett kvalificerat underlag för politiska prioriteringar och beslut. Arbetet innefattar bland annat skatteunderlagsprognoser, ramberäkningar samt beräkningar av behovsutvecklingen inom olika verksamhetsområden utifrån prognoser kring exempelvis demografi.

Du kommer också att arbeta med kommunens övergripande ekonomi- och verksamhetsstyrning i form av analyser och uppföljningar av kommunkoncernen och nämnder.  Det innebär att du är verksam i delar av arbetet med årsredovisning och delårsrapporter. Du bidrar också till att utveckla kommunens övergripande ekonomistyrning med planerings- och uppföljningsprocesser inklusive att utveckla applikationer för ekonomisystemet, exempelvis för budget- och prognosarbetet samt beslutsstöd och analysverktyg. I rollen ingår också att fånga upp och analysera omvärldsfaktorer och bedöma dess betydelse för Älmhults kommun.

Vem söker vi?

Du har relevant högskole-/universitetsutbildning med goda kunskaper inom ekonomiprocesser. Du har mångårig arbetslivserfarenhet från kvalificerat controllerarbete som exempelvis ekonom/controller i kommun/offentlig sektor. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från en liknande övergripande ekonomifunktion och är väl förtrogen med den kommunala sektorn, det kommunala utjämningssystemet samt den kommunala ekonomins koppling till samhällsekonomin i stort. Du har en god förmåga i tillämpningen av ekonomisystem och system för ekonomi- och verksamhetsstyrning samt analysverktyg.

Du är noggrann, lösningsorienterad och har ett stort driv och initiativkraft. Du är uthållig, strukturerad och driver frågorna i mål, samt en väl utvecklad förmåga att genomföra konsekvensanalyser. Du tycker om att driva förändringsprocesser. Du har också ett övergripande processperspektiv med strategiskt fokus samt ser till kommunens bästa i ditt agerande. Din analytiska förmåga samt din förmåga att sätta ekonomifrågor i sitt sammanhang är viktigt. Du har ett konsultativt och pedagogiskt arbetssätt och en förmåga att bygga och upprätthålla goda professionella relationer. Att kunna växla mellan övergripande strategiska frågor och operationella detaljer ser vi som en viktig förmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du erbjuds

Är du rätt person för oss erbjuds du en central ekonomroll inom en modern kommunal verksamhet i en stark tillväxtkommun med fokus på ekonomistyrning och effektiva verksamheter. Då urvalet sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan redan idag.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-10 via Älmhults kommuns hemsida: Älmhults kommun/Lediga tjänster »

Datum för intervjuer är bokade till 13 oktober och sker via Teams. Urval kommer ske löpande.

Kontaktperson

Christina Utterström, ekonomichef 0476-55155, christina.utterstrom@almhult.se

Facklig företrädare

Anton Härder, Vision 0476-55057, anton.harder@almhult.se

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram