Budgetstrateg

Vi söker en budgetstrateg till ekonomi- och finansavdelningen. Som budgetstrateg har du en nyckelroll i stadens arbete med att ta fram förslag till planeringsförutsättningar och budget. Arbetet sker i nära samarbete med den politiska ledningen, stadens ledningsgrupp, verksamhetsstrateg och controllers.

Du fokuserar på framtiden. Och är närvarande i nuet. Precis som vi.
Sundbybergs stad växer kraftigt. Staden utvecklas snabbt och verksamhetsutveckling och ekonomistyrning är i fokus.

Budgeten är stadens viktigaste styrdokument. Den beskriver de politiska ambitionerna och målen samt reglerar hur verksamheterna ska resurssättas. Viktiga utgångspunkter för budgeten är befolkningsprognoser, skatteunderlag, tidigare uppföljningar och prognoser på längre sikt. Som budgetstrateg har du en nyckelroll i stadens arbete med att ta fram förslag till planeringsförutsättningar och budget. Arbetet sker i nära samarbete med den politiska ledningen, stadens ledningsgrupp, verksamhetsstrateg och controllers. Tjänsten är placerad inom ekonomi- och finansavdelningen.

Dina arbetsuppgifter inkluderar arbetet med stadens resursfördelningsmodell som används för att fördela intäkter till nämnderna. Du gör också prognoser och beräkningar avseende befolkningsutveckling, skatteintäkter och kostnadsutveckling. Tillsammans med controllers utvecklar du ekonomistyrningen inom staden. Du samarbetar även med kollegor i andra delar av organisationen för att utveckla verksamhets- och ekonomistyrningen som helhet. Du är involverad i arbetet med att utbilda i stadens styrmodell.

I rollen ingår muntliga redovisningar av budgeten och budgetarbetet för ledningsgrupper och politiska grupper. I rollen ingår också att i nära samarbete med verksamhetsstrategen skriva texter samt sammanställa och redigera andras texter till budgeten och uppföljningar. Periodvis sker arbetet i högt tempo.

Vi vill att du har en högskoleutbildning med ekonomisk inriktning. Du har erfarenhet av att samordna budgetarbetet i en större organisation. Vi vill också att du har erfarenhet av att ha arbetat i offentlig sektor, gärna i en kommun. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta nära förtroendevalda i en politiskt styrd organisation. Det är en merit om du har erfarenhet av att leda processer eller projekt. Vi vill att du har goda färdigheter i Excel och att du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Som person är du noggrann och strukturerad. Arbetet kräver god samarbetsförmåga såväl som att kunna arbeta självständigt. Rollen kräver att du är analytisk och kan se mönster och lösa problem. Vi tror också att du är resultatorienterad och sätter upp ambitiösa mål, som du ser till att nå.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 23 september. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-23!

Ansök

Kontaktpersoner

Wiktor Andersson, Biträdande ekonomichef, 08-706 65 84, wiktor.andersson@sundbyberg.se
Facklig kontaktperson: Nås via kommunens växel: 08-706 80 00

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram