Chef till Controllerenheten

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Kommunledningskontoret stödjer kommunstyrelsen i sitt övergripande ansvar för hela den kommunala koncernens utveckling. Genom att leda, samordna, följa upp och stödja är kommunledningskontoret en aktiv del i att hela kommunen levererar tjänster och bemötande av högsta kvalitet. Kommunledningskontoret erbjuder såväl intern service i form av strategiskt och operativt stöd till kommunens förtroendevalda och förvaltningar som extern service direkt till kommunens invånare. Vi bidrar direkt och indirekt till att kommuninvånarna får maximal nytta för sina skattepengar. Kommunledningskontoret leder förändringsresan mot en serviceorganisation där hela kommunen jobbar som ett team som tillvaratar invånarens perspektiv och engagemang. Vi driver kommunens övergripande arbete för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Vi söker nu en chef för controllerenheten med ansvar att bygga upp en centraliserad controllerfunktion till stöd för förvaltningarna samt utveckla kommunens övergripande budget- och uppföljningsprocesser. Arbetsplatsen ligger i Märsta, på bekvämt pendlingsavstånd från både Uppsala och Stockholms Central.

Arbetsuppgifter

Är du en ledare med analytisk spets? Vill du förändra, utveckla och skapa effektiva budget- och uppföljningsprocesser? Gillar du att skapa effektiva team och nöjda kunder? Då är du den nyckelperson vi söker som chef och kollega hos oss! Inom ekonomi- och verksamhetsstyrning pågår utvecklingsarbeten inom flera områden där du med din erfarenhet, ditt engagemang och din ledarförmåga förväntas skapa goda resultat. Den nya controllerenheten inom kommunledningskontorets ekonomiavdelning ansvarar för ett kvalificerat stöd till förvaltningarna och utvecklar i samverkan med funktionen för analys och kvalitet den övergripande styrningen och samordningen av kommunens budget- och uppföljningsprocesser. Controllerenheten ansvarar även för utveckling av förvaltningsinterna budget- och uppföljningsprocesser samt utveckling av såväl övergripande som förvaltningsinterna processer och verktyg. Controllerenheten är kommunens specialistfunktion för ekonomiska analyser. Du kommer att leda och utveckla verksamhet och medarbetare inom den nyinrättade controllerenheten. Du ansvarar för sammanställning, kvalitetssäkring, presentation och publicering av kommunövergripande ekonomiska analyser och underlag. Du stödjer chefer och controllers i att styra och följa upp verksamheten, ta fram analyser över tid och i jämförelse med interna och externa enheter. Du för en nära dialog med förvaltningschefer i utveckling av stöd och service till respektive förvaltning. Du och ditt team har ett övergripande ansvar för uppsikt och optimering av kommunens övergripande ekonomi. I tjänsten ingår även ansvar för övergripande budgetarbete, resursfördelningsmodell och skatteberäkningar. Tjänsten är placerad på kommunledningskontorets ekonomiavdelning och du rapporterar till ekonomichef.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning inom ekonomi/motsvarande. Din utbildning har du kombinerat med kvalificerad erfarenhet från ekonomi/controllerfunktioner. Du har erfarenhet av utvecklingsarbete, analys och värdeskapande arbete med verksamhetsstöd och rapportering. Du har kvalificerad erfarenhet som chef och ledare. Erfarenhet från politiskt styrd organisation är meriterande. I ditt arbete har du skaffat dig en gedigen erfarenhet av verksamhetsnära chefsstöd och olika typer av verktyg för effektiva budget- och uppföljningsprocesser. Du har utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt dokumenterad erfarenhet av föredrag och presentationer. Du är analytisk, strukturerad, kommunikativ och har ett konsultativt förhållningssätt. Du ser detaljer, helheter och samband, initierar utvecklingsarbete. Du utvecklar medarbetare, inspirerar och engagerar. Du delegerar och följer upp. Du har integritet och förmåga att skapa goda relationer och stort förtroende. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 ​Detaljer

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Erfarenhet krävs

Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut så vänta inte med att söka.

Kontaktperson

Germund Jonsson, Ekonomichef, 070-0851624.

Facklig(a) företrädare
Facklig representant, Se www.sigtuna.se

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Ange referensnummer A958499. Sista ansökningsdag är 2020-08-02.


Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.