Controller

Engagerad controller som vågar sticka ut.

Klippans kommun ligger i det attraktiva och expansiva nordvästra Skåne. Vi växer hela tiden och idag kallar över 17 000 invånare någon del av vår kommun hemma. Att ta sig hit är enkelt, både kollektivt och med bil. Det gör oss till ett smart val.
Hos oss får du cirka 1500 medarbetare. Tillsammans är det vårt jobb att ge alla kommunmedborgare rätt förutsättningar och möjligheter. Det är så viktigt för oss att vi har gjort det till vår policy: "Klippan – en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet".

Tillsammans med vår värdegrund som är Professionalitet, Engagemang och Öppenhet skapar den grunden till hur vi arbetar och hur vi ser på vår organisation.
Att våra medarbetare ska trivas är viktigt för oss. Du ska känna att du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner. Därför har vi Förmånsklippan som är en portal full med förmåner för anställda i vår kommun.
För allas trevnad tillämpar Klippans kommun en rökfri arbetstid.

Arbetsuppgifter

Klippans kommun har ekonomin i fokus och som controller arbetar du aktivt med att stödja chefer i arbetet med att höja vår effektivitet och verka för en god ekonomi.

Du kommer att ingå i den centrala ekonomiavdelningen i kommunen som består av 13 medarbetare som befinner sig i en spännande utvecklingsresa, där nya arbetssätt, metodutveckling, effektivisering av ekonomiprocesser och utveckling av ekonomistödet står på agendan. Ett arbete som görs teambaserat och som man som controller blir en del av.

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen vara budget, uppföljning och prognos, nyckeltal och analys gentemot verksamheten och i nära samarbete med förvaltningschefen samt övriga chefer på förvaltningen. Du kommer agera som ett naturligt bollplank och stötta cheferna i deras uppdrag att få ut det mesta av tilldelade resurser. Du har även ansvar för vissa utredningsuppdrag och övergripande ekonomirutiner. I tjänsten ingår ekonomi samt controlling för ett eller flera verksamhetsområden i kommunen, primärt gentemot socialförvaltningens verksamheter vilket du kommer att utföra teambaserat tillsammans med en kollega på ekonomiavdelningen. Flera verksamhetsområden kan tillkomma.

Du arbetar med aktiv omvärldsbevakning och utveckling av resursfördelningsmodeller.
Projektredovisning och arbete med projektansökningar kan förekomma, liksom övriga ekonomiuppgifter.

Kvalifikationer

Du är driven och utvecklingsinriktad vilket betyder att du ständigt utvecklar ditt och vårt arbete.
Du har ett intresse för hur verksamhet och ekonomi samspelar för att uppnå goda resultat.

Du är strukturerad och analytisk samt trivs med varierande arbetsuppgifter och är proaktiv i ditt sätt att vara och har stark initiativförmåga. Du är självgående, behåller lugnet i stressade situationer och bidrar till en positiv arbetsmiljö. Du har ett strategiskt tänkande, har möjlighet att se såväl helhet som del och har förmåga att anpassa dig till situationen.

Du är ansvarstagande och serviceinriktad samt är bra på att kommunicera ekonomi på ett pedagogiskt sätt.
Du är duktig på Excel och har ett systemintresse.
Du uttrycker dig väl i tal och skrift och du trivs med utmaningar och att utmana.

Vi söker dig med ekonomisk examen från högskola eller universitet eller motsvarande, samt med minst fem års erfarenhet som ekonom/controller.  Du har också erfarenhet av att arbeta med redovisning, bokslut och budget i en politiskt styrd organisation. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av kommunal verksamhet och ekonomi, inte minst inom något eller några av de aktuella områdena.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg.

Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Erfarenhet krävs. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Magdalena Stajcic , Ekonomichef, 0435- 280 28, magdalena.stajcic@ klippan.se

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.

Ange referens C30406-2019-2. Sista ansökningsdag är 2019-09-29.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram