Controller

För dig som vill fortsätta att utvecklas i rollen mot ekonomistyrning och controlling.

Nyköping ligger vid kusten en timme söder om Stockholm. I kommunen arbetar ca 4.000 personer för att uppfylla målen om service, professionellt bemötande och tillgänglighet samt möta de utmaningar som ställs på en region i stark tillväxt.

Tjänsten är placerad vid Kommunledningskontorets Ekonomiavdelning, en av de centrala enheterna i Nyköpings kommun. Ekonomiavdelningen ansvarar för kommunens centrala och övergripande ekonomifunktioner som bland annat omfattar redovisning, planering-och uppföljning, kvalitetssystem, internkontroll samt kommunens ekonomisystem och beslutsstöd.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har några års erfarenhet från att ha arbetat med ekonomi och som vill fortsätta att utvecklas i rollen mot ekonomistyrning och controlling.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter initialt är att stödja verksamhetschefer i processerna budget, uppföljning, bokslut samt prognos.

Controllerenheten består av sju medarbetare som ansvarar för ekonomistyrning i form av budget- uppföljnings- och bokslutsprocessen, kvalitetsarbetet, internkontrollprocessen, finansförvaltningen samt beslutsstöds system. Vi jobbar för att ha effektiva processer, så arbete med ständiga förbättringar är en del av vardagen.

Tjänsten som controller hos oss innebär både arbete med dagliga operativa ekonomifrågor och framåtriktat utvecklingsarbete i samverkan med controllers och redovisningsekonomer under ledning av controllerchefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi
  • erfarenhet av kvalificerat ekonomi- eller ekonomistyrningsarbete
  • mycket goda kunskaper i svenska och god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift
  • goda datakunskaper, och i Officepaketet. Gärna erfarenhet av Hypergene

Meriterande

  • erfarenhet av ekonomiarbete från en politiskt styrd verksamhet

Du är en driven person som har lätt för att samarbeta. Du är kommunikativ och kan på ett pedagogiskt sätt presentera resultat och siffror. Du har förmåga att analysera och mod att ifrågasätta. Du tar egna initiativ, är ansvarstagande och arbetar utifrån ett problemlösande förhållningssätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer: A907783.


Sista ansökningsdag är 2019-10-27.

Kontakt

Jonas Elmtoft, Controllerchef, jonas.elmtoft@nykoping.se

Linn Andersson, HR-konsult, 0155- 45 79 37

Facklig företrädare

Per Norrhäll, Vision, 0155-24 86 65, per.norrhall@nykoping.se

Övrigt

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram