Controller

Vi bryr oss! Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag.

Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Till Kävlinge kommun tar du dig snabbt och enkelt, oavsett var du bor. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Vill du bli en av oss?

Kommunstyrelsen och bygg- och miljönämnden ansvarar för de kommunövergripande verksamheterna samt myndighetsutövning inom bygg och miljö i Kävlinge kommun. Totalt sett omsätter verksamheterna 2019 ca 440 mkr.

Arbetsbeskrivning

Som controller ansvarar du för den totala årsplanen för stödprocesserna samt för planering och uppföljning av sektorns ekonomiska och verksamhetsmässiga resultat. Controllern har ett helhetsperspektiv och förväntas kunna analysera sambandet mellan siffror och verksamhet i syfte att bidra till utvecklingen av verksamheten​. Du kommer få möjlighet att vara med och påverka och bidra till verksamheternas utveckling. Du leder planerings- och uppföljningsprocesserna för sektorerna i nära samarbete med den övriga verksamhetsstyrningen och sektorns chefer. Du utvecklar och förvaltar sektorns ekonomistyrmodeller. Hypergene är controllerns främsta stödsystem och i din funktion ingår att utveckla Hypergene så det blir ett stöd till sektorn.

Organisatoriskt tillhör du ekonomiavdelningen som är en central funktion varifrån man stöttar kommunens olika verksamheter i kommunövergripande och sektorsspecifika ekonomifrågor. Du har en tydlig roll i sektorernas två ledningsgrupper i nära samarbete med kommundirektör och sektorchef för samhällsbyggnad. Du ska vara intresserad av sektorns bredd och behov av att hitta nyckeltal och uppföljningsmetoder för att visa på det övergripande resultatet.

Du ska ha erfarenhet av redovisningsfrågor avseende exploaterings- och anläggningsredovisning.

Vi erbjuder ett mycket intressant och stimulerande arbete där du tillsammans med kollegor på avdelning och inom sektorn löpande följer upp och analyserar sektorns resultat i förhållande till ekonomi-, målstyrning och verksamhetsplan.

 Vem är du?

Vi söker dig som har förmåga att inta ett helhetsperspektiv och är utvecklingsinriktad. Du ska ha erfarenhet av verksamhetsutveckling på en strategisk nivå. Du ska vara mål- och resultatorienterad samt drivande. Som person är du nyfiken, analytisk och har stark initiativförmåga. Du arbetar strukturerat och har en god IT mognad. För dig är det naturligt att skapa goda relationer och värdefulla nätverk.

Kvalifikationer

  • Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift.
  • Du är van att arbeta strategiskt genom att initiera, utreda och föreslå alternativa tillvägagångssätt. Ditt arbete präglas av en förmåga att samverka med olika funktioner, både internt och externt, samt en förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ i utvecklingsfrågor.
  • Du ska ha relevant akademisk utbildning och minst fem års erfarenhet från ekonomiarbete med betoning på ekonomi - och controlling.
  • Du ska ha arbetat med exploaterings- och anläggningsredovisning.
  • Erfarenhet av VA-verksamhet (vatten- och avlopp) samt erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.Ansökan sker via offentligajobb.se, snarast men senast den 18 november 2019.

Upplysningar

Kontaktperson

Victoria Galbe, Ekonomichef, 046-739165, 0709-739165

Facklig företrädare

Facklig representant nås via kundtjänst, 046-739000

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Referensnummer för tjänsten, 275/19. Sista ansökningsdag är 2019-11-18.

Övrigt

Vi arbetar utifrån en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Av den anledningen undanber vi oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta här.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram