Controller

Gillar du att bidra med ett helhetsperspektiv, utveckla den ekonomiska styrningen och ge stöd i ekonomiska frågor? Vi söker nu en controller, då vår kollega ska vidare till nytt uppdrag och tjänst.

Räddningstjänsten Syd är räddningstjänsten för kommunerna Burlöv, Eslöv, Kävlinge, Lund och Malmö. Vårt uppdrag är att förebygga olyckor och att snabbt och effektivt genomföra räddningsinsatser av olika slag. Varje dag gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv.

Vad erbjuder vi?

Räddningstjänsten Syd ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare som ständigt arbetar för att vara en inkluderande organisation. Hos oss arbetar du nära kollegor med mycket kunskap och erfarenheter som du både kommer att stödja och få stöd av. Du får verka i en arbetsmiljö med bra möjlighet att påverka balansen mellan arbetsliv och fritid. Du har tillgång till gym på alla våra arbetsplatser, möjlighet till nyttjande av friskvård på arbetstid, föräldrapenningtillägg vid föräldraledighet, möjlighet till fler lediga dagar genom semesterväxling med mera.

Arbetsgruppen ekonomi arbetar för och medverkar till att skapa en effektiv och kvalitetssäker räddningstjänst. Ekonomigruppen arbetar mot alla verksamhetsområden inom Räddningstjänsten Syd och består just nu av en ekonomichef, en controller, en redovisningsekonom och en ekonomiassistent. Ekonomigruppens arbete präglas i hög grad av självständighet, flexibilitet, initiativtagande samt ett prestigelöst sätt gentemot kollegorna.

Arbetsbeskrivning

Som controller i Räddningstjänsten Syd arbetar du i en viktig roll där din kompetens inom budget och uppföljning kommer att vara en central del för vår ekonomiska styrning och planering. Då vi är en personalintensiv verksamhet kommer planering och uppföljning av personalkostnader vara ett viktigt fokusområde. Ett annat fokusområde är uppföljning av investeringar och större inköp.

I rollen är du chefernas professionella stöd i ekonomifrågor såsom budgetarbete och uppföljning där vi använder oss av ekonomisystemet Agresso. Du ansvarar för planering och genomförande av budgetarbetet. Du kommer också att göra kalkyler för olika prissättningar, samverkansprojekt, investeringar mm. Vidare kommer du att vara med i att utveckla vår uppföljning och styrning och även bedriva en del omvärldsbevakning inom området ekonomisk styrning samt arbeta med en del projektredovisningar. Du förväntas också ta del i ekonomigruppens dagliga arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen i ekonomi eller motsvarande och har ett samhällsintresse. Vi ser att du har arbetat i en motsvarande roll med inriktning mot budget och uppföljning under ett antal år. Du har också erfarenhet av att coacha och stödja chefer i deras arbete med att planera och följa upp budget. Dina erfarenheter från tidigare roller har gett dig verktyg för att samverka och skapa goda relationer både internt som externt. Med fördel har du erfarenhet av att arbeta i offentlig sektor. B-körkort är ett krav.

Som person har du ett analytiskt sinne och tycker det är intressant att analysera verkligheten bakom händelseförlopp, siffror och stora datamängder, samt att du muntligt som skriftligt på ett pedagogiskt sätt kan förklara och strukturera den ekonomiska analysen.

Tjänstens utformning

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tjänstens omfattning är 100%. Placering på vår brandstation i centrala Malmö. Tillträde snarast.

Kontakt

För mer information om tjänsten vänligen kontakta:
Anders Brodin, ekonomichef, 046-540 46 35 eller anders.brodin@rsyd.se. Kan nås fr o m den 7 januari.

Kontaktuppgifter till fackliga organisationer förmedlas via Susanna Elmros på telefon 0708-389989.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 15 januari -2020. Vänligen svara på urvalsfrågorna när du skickar in din ansökan och bifoga ditt CV. Ansök här.

Första intervjuer planeras att genomföras den 20 och 22 januari.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.