Controller

Controller erfarenhet av intern kontroll och verksamhetsuppföljning

Har du några års erfarenhet av intern kontroll och verksamhetsuppföljning? Vill du arbeta i en strategisk roll i en av Sveriges 10 största kommuner? Då kan rollen som controller på ekonomiavdelningen vara något för dig.

Ekonomiavdelningen svarar för att kommunens ekonomi- och verksamhetsstyrning på ett effektivt sätt. Avdelningen är uppdelad i tre enheter/team; kundfordring, redovisning samt ekonomi- och verksamhetsstyrning. Du kommer att ingå i teamet ekonomi- och verksamhetsstyrning som är direkt placerad under ekonomichefen.

Arbetsuppgifter

Rollen är inriktad mot intern kontroll, ekonomi- och verksamhetsstyrning samt uppföljning av ekonomi och verksamhet med följande huvudarbetsuppgifter;

- Ansvar för det kommunövergripande arbetet med intern kontroll och leda utveckling av metoder och arbetsformer för arbetet med intern kontroll i kommunen.
- Arbeta med jämförelser med andra kommuner och kommunens verksamhetsuppföljning.
- Omvärldsbevakning.
- Genomföra och delta i utredningsarbete.
- Internkonsultativt stöd till förvaltningar.
- Viss ärendeberedning och upprättande av tjänsteskrivelser.

Vem är du?

Vi söker dig som har adekvat examen från högskola/universitet. Du har flerårig erfarenhet av arbete med intern kontroll, ekonomi- och verksamhetsuppföljning. Erfarenhet av arbete inom politiskt styrd verksamhet är meriterande. Vidare har du erfarenhet av att leda och medverka i projekt och arbetsgrupper. Rollen ställer krav på din samarbetsförmåga och förmåga till helhetssyn. Du prioriterar och strukturerar ditt eget arbete och ser vidare konsekvenser av dina handlingar. Du tar initiativ och har förmåga att anpassa dig efter nya förutsättningar och behov. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vad erbjuder vi?

- En arbetsplats i centralt belägna lokaler i Jönköping
- Möjlighet att arbeta med engagerade kollegor och delta i professionella nätverk
- Möjlighet till kompetensutveckling
- Flexibel arbetstid
- Diverse personalförmåner

Anställningsform

Tillsvidareanställning, omfattning 100 %, med tillträdesdag enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2017-01-16. Referensnr: 16-04-0047. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontaktperson

Leif Eriksson, ekonomichef, 036-102707, 070-632 27 07.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram