Controller

Vi söker en kommunikativ och noggrann Controller till vår centrala controllerenhet. Du ansvarar du för planering och uppföljning av verksamhet och ekonomi. Du stöttar kommunledningskontorets arbete med planering och uppföljning mot kommunstyrelsen och nämnder som stöds av kontoret.

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun. Vi var Årets kvalitetskommun 2019, vilket vi är väldigt stolta över. SKR har motiverat utmärkelsen med att vi har en god finansiell styrka och hög kvalitet vilket gör att vi som kommun lättare möter kommande utmaningar.

Vårt kommunledningskontor samlar många kompetenser och ska se till att nämnder och styrelser genomför de beslut som kommunfullmäktige fattat liksom att stödja och hjälpa övriga kontor i deras arbete.

Controllerenheten består av tio medarbetare och är en del av ekonomiavdelningen. Vi ger stöd och håller uppsikt åt nämnderna gällande ekonomistyrning, verksamhetsstyrning inklusive mål- och kvalitetsstyrning, internkontroll samt kvalitets- och verksamhetsutveckling.

Vi söker nu en kommunikativ och noggrann controller.

Arbetsuppgifter

Som controller ansvarar du för planering och uppföljning av verksamhet och ekonomi. Du stöttar kommunledningskontorets arbete med planering och uppföljning mot kommunstyrelsen och nämnder som stöds av kontoret. Det innebär allt från budgetarbete, verksamhetsplanering, prognoser, uppföljning och rapportering. I dina arbetsuppgifter ingår även utredningar och analyser samt framtagande av beslutsunderlag.

Du kommer att ha många kontaktytor och samarbeten med chefer och verksamheter, och har stöd i vårt team där vi utvecklar kompetens och arbetsmetoder. Digitalisering och effektivisering i fokus för att hela ekonomiavdelningen ska lämna ett förstklassigt stöd till kommunens verksamheter. Som systemstöd används idag Stratsys, PowerBI och Visma affärslösningar inkl. budget och prognos.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande utbildning som är relevant för tjänsten. Du behöver ha arbetat med ekonomi- och verksamhetsstyrning i en offentlig verksamhet, tidigare erfarenhet av ekonomistyrning med budget uppföljning, och prognoser liksom av redovisningsekonomi samt vana att stödja medarbetare. God svenska i tal och skrift är en förutsättning. Vi önskar också att du har erfarenhet av beslutsstödsystem och Excel.

Denna tjänst innebär kommunikation på olika sätt med många olika intressenter. Du behöver därför vara tydlig, tycka om att samarbeta och själv driva dina arbetsuppgifter. Därutöver behövs ett strukturerat och noggrant arbetssätt.

Vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Vi erbjuder dig möjligheter att utvecklas i en öppen och kreativ miljö med engagerade kollegor. Arbetsplatsen ligger i The Factory i Häggvik och från och med hösten 2022 i vårt nyrenoverade kommunhus i centrala Sollentuna.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Kontaktperson

Jesper Jansson Hjerdt, jesper.jansson.hjerdt@sollentuna.se

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Referensnummer 2021/39.

Sista ansökningsdag är 2021-02-28.

Välkommen med din ansökan!


Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram