Controller

Här kommer du att vara delaktig i en ny enhet på avdelningen för Ekonomi och Digitalisering och ingå i ett controllerteam bestående av sju kollegor där ni alla arbetar med liknande arbetsuppgifter.

Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. När en av våra medarbetare ska pröva sina vingar på annat håll, behöver vi förstärka ekonomienheten med en ny medarbetare.

Vi erbjuder dig

På ekonomienheten på Upplands Väsby Kommun erbjuds du som ekonom en fantastisk möjlighet att utvecklas. I rollen arbetar du mot olika verksamheter inom kommunen vilket över tid betyder ett omväxlande arbete där du lär dig nya verksamheter och kan bredda din kunskap. Här kommer du att vara delaktig i en ny enhet på avdelningen för Ekonomi och Digitalisering och ingå i ett controllerteam bestående av sju kollegor där ni alla arbetar med liknande arbetsuppgifter. Vi arbetar aktivt för att skapa mer enhetliga rutiner, vilket också är en viktig del i det kommande årets arbete. Vi tror på frihet och flexibilitet i arbetet och därtill har vi också ett stort och meningsfullt ansvar. Som en del i vårt team får du möjlighet att utvecklas i din roll, i nära samarbete med dina kollegor och med den verksamhet du arbetar för.

Vi är ett härligt team som sitter i moderna, aktivitetsbaserade lokaler centralt i Upplands Väsby.

Om oss och uppdraget

Som controller på Upplands Väsby kommun bidrar du aktivt till att verksamhetens chefer och ledning har de beslutsunderlag som krävs för att kunna styra och utveckla verksamheten framåt i enlighet med uppsatta mål.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Rapportera till och stötta verksamhetschefer
  • Rapportera till nämnd
  • Planering, budgetering och prognos
  • Uppföljning och analys
  • Intern verksamhetsutveckling

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi och något eller några års erfarenhet av liknande arbete, antingen inom privat eller offentlig sektor. En tidigare erfarenhet av arbete på koncernnivå inom redovisning eller som ansvarig ekonom på en kommun, kan också vara en lämplig bakgrund. Du behöver ha praktisk erfarenhet av och god förståelse för ekonomiska frågor samt kunna arbeta självständigt och proaktivt. Du har goda kunskaper i Excel och erfarenhet från att arbeta i ekonomi- eller affärssystem. Meriterande är tidigare erfarenhet av skattefinansierad verksamhet eller att ha arbetat i en politiskt styrd organisation.

För att lyckas i rollen krävs en analytisk förmåga utöver det vanliga. Du hittar lätt nycklarna i verksamheten och har förmågan att använda dina tidigare erfarenheter och du kan applicera dem på nya arbetsuppgifter. I den här rollen har du mycket kontakt med bland annat kommunens verksamhetschefer, vilket ställer krav på din förmåga att vara samarbetsorienterad.

Du gillar att ge service och förhåller dig konsultativt, med fingertoppskänsla vet du när du behöver stötta och/eller styra. Vidare ser vi att du är en trygg person med integritet. För att trivas i rollen tror vi dessutom att du behöver vara både lösningsorienterad och strukturerad då ekonomifunktionen utvecklas och där alla pusselbitar ännu inte är helt på sin plats.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt

Ekonomichef Eva Westman, 08-59097076.

Fackliga företrädare

Nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00

Ansökan

Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post och brev. Alla ansökningar hänvisas till angiven länk längst ner i annonsen. Sista ansökningsdag är 2021-03-15.

Mångfald
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetarnas olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft. Vi ska vara en attraktiv arbetsgivare för alla.

Finskt förvaltningsområde
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig.

Annonssäljare m.fl.
Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringstjänster.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram