Controller

Falkenbergs kommun söker en controller.

Du kommer arbeta på kommunens controllerenhet i den centrala ekonomiavdelning som ingår i kommunstyrelseförvaltningen. Controllerenheten består av fem medarbetare och på hela ekonomiavdelningen arbetar totalt 15 personer.

 

Om arbetsplatsen

Här i Falkenbergs kommun kan du göra stor skillnad. Vårt jobb är att erbjuda god kommunal service i livets alla skeden. Vi är också med och utvecklar Falkenberg som plats. Vår vision är att vi växer för en hållbar framtid.

Du kommer arbeta på kommunens controllerenhet i den centrala ekonomiavdelning som ingår i kommunstyrelseförvaltningen. Controllerenheten består av fem medarbetare och på hela ekonomiavdelningen arbetar totalt 15 personer. Enhetens grunduppdrag är att ge stöd åt politiken, förvaltningar och kommunala bolag i ekonomirelaterade frågor. Enheten har ett övergripande ansvar för hela kommunkoncernens ekonomistyrning d.v.s. budget, prognos, analys, uppföljning, bokslut och investeringar. Enheten servar också kommunstyrelseförvaltningen samt två förvaltningar med ekonomistöd.

 

Arbetsuppgifter

I din roll som controller kommer du delta i arbetet med flertalet av de centrala ekonomistyrningsprocesserna d.v.s. budget, prognos, analys, uppföljning, bokslut och investeringar. Du kommer delta i gemensamma utredningar samt även leda egna utredningar. Ytterligare område som kommer ingå i ditt ansvar är att utgöra ekonomistöd till några av kommunstyrelseförvaltningens avdelningar. Sammantaget kommer du vara mer eller mindre involverad i hela controllerenhetens verksamhetsområde.

 

Kvalifikationer

För att kunna bli en i teamet krävs god initiativkraft, god analytisk förmåga och servicekänsla. Du måste ha goda datakunskaper, administrativ förmåga och ha lätt att samarbeta då mycket av arbetet sker tillsammans med personer såväl inom den egna avdelningen som med förvaltningarna. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Vi vill att du har ekonomiutbildning på högskolenivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt minst 2 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Kommunal erfarenhet är meriterande.

 

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. I denna rekrytering tillämpas löpande urval, sök redan idag!
Tillsvidare. Omfattning: Heltid.

 

Ansökan

Ansök via Offentliga jobb, senast 2021-10-11: Controller hos Falkenbergs kommun »

Referensnummer:   A1055928 - 2021

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram