Controller

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 119 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.  Till Socialförvaltningens ekonomifunktion söker vi nu en skicklig controller som vill vara med och utveckla förvaltningens ekonomistyrning. Motiveras du av att skapa nya arbetssätt och strukturer samt bidra till god arbetsmiljö så ser vi fram emot din ansökan.  

Uppdraget innebär ett nära samarbete med förvaltningens chefer där en viktig framgångsfaktor är din förmåga att koppla ihop verksamhet och ekonomiska resultat. Vi erbjuder dig ett kvalificerat och utvecklande arbete med goda möjligheter till personlig utveckling.

Dina huvudsakliga ansvarsområden blir att:
– Följa upp och analysera verksamheternas resultat.
– Vara resurs i dialogen med cheferna ute i verksamheterna i budgetprocessen, vid månadsrapporterna och vid bokslutet.
-Sammanställa budget, bokslut, månadsrapporter/prognoser samt ekonomiska nyckeltal.
– Proaktivt arbeta med utveckling av ekonomistyrning och administrativa processer.
-Omvärldsbevaka mot andra liknande verksamheter.

Ekonomifunktionen finns i Kristallen i Lund och består av ekonomichef, två controllers och två ekonomiadministratörer.

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Vidare har du flera års arbetslivserfarenhet från liknande befattning i en politiskt styrd verksamhet.

Arbetsuppgifterna förutsätter att du har ett konsultativt förhållningssätt, förmåga att se helheten samt kan göra kvalificerade analyser och bedömningar. Som person bör du vara initiativrik, flexibel, noggrann och kvalitetsmedveten. Du har lätt för att skapa strukturer i ditt arbete. Du har lätt för att kommunicera, är lyhörd och smidig men samtidigt tydlig och rak. Du har förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.

Information om tjänsten

Frågor besvaras av: Filippa Mellbourn Ekonomichef tel: 046-359 37 11 (frågor efter den 10 augusti). Nås även på mail, filippa.mellbourn@lund.se.

Facklig företrädare nås via kommunens växel: 046-359 50 00.

Tveka inte att höra av dig om du undrar över något.

Ansökan

Ansökan görs via länk på Lunds kommuns hemsida: klicka här.

Välkommen med din ansökan!