Controller

Botkyrka kommun söker controller för beslutsstöd

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med nära 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Botkyrka kommun sträcker sig från Mälaren i norr till Himmerfjärden i söder och är, till ytan sett, länets största kommun.

Botkyrka gör en storsatsning inom beslutsstöd som innefattar system för analys, rapportering samt budget och prognos. I satsningen ingår denna nytillkomna tjänst som en viktig medlem i teamet som förvaltar och utvecklar kommuns kvalitetsarbete. Rollen är placerad i Ekonomi och styrningsenhet direkt underställd kommunens ekonomichef.

Ekonomi- och styrningsenheten ansvarar för kommunövergripande styrning för såväl ekonomisk uppföljning som kvalitets- och måluppföljning och består av tre kommunövergripande controllers, investeringscontroller, kvalitetschef, projektcontroller samt två controllers med ansvar för beslutsstödet.

VI ERBJUDER

Hos oss får du en roll med stor påverkan och många möjligheter att göra skillnad för kommunen och dess förvaltningar. Botkyrka kommun siktar på att skapa ett av kommunsveriges bästa beslutsstöd. Vill du vara med och forma framtidens beslutsstöd?

ARBETSUPPGIFTER

Du kommer att vara en del av kvalitetsarbetet tillsammans tre kommunövergripande controllers, investeringscontroller, kvalitetschef, projektcontroller samt två controllers för beslutstöd. Ditt ansvar kommer framförallt att vara kopplat till beslutstödet. Det innebär att din huvudsakliga roll är att vara controller med huvudansvar för delar i beslutsstödet men även arbeta med helheten i kvalitetsarbetet.

I rollen ingår att kontinuerligt driva, utveckla och förvalta kommunens beslutsstödslösning. Det innebär bland annat att kunna styra och stödja förvaltningarna i deras arbete med att planera och följa upp sina verksamheter.

Beslutsstödet används idag av cirka 500 användare och utgörs idag av följande tre verktyg: Qlik Sense för analys, Stratsys för verksamhetsplanering och måluppföljning samt Visma Budget och Prognos.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som vill arbeta i gränslandet mellan ekonomi, verksamhet och IT-stöd. Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Du har relevant erfarenhet på minst tre år i form av att vidareutveckla och förvalta beslutsstödsverktyg. Meriterande är erfarenhet från komplex offentlig verksamhet, exempelvis kommun eller landsting samt vana av kvalitetsarbete och flerdimensionell redovisning.

Du har lätt för att se helheten och förstå sammanhang. Vidare är du drivande i utvecklingsarbete, lösningsorienterad och lyhörd. Det är av vikt för tjänsten att du är självgående och van vid att ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Vi värdesätter god samarbetsförmåga och social kompetens och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering.

Du är en god kommunikatör med förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

ANSTÄLLNINGENS OMFATTNING

Tillsvidareanställning, heltid: Tillträde snarast enligt överenskommelse.

ANSÖKAN

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Ansök senast 2017-08-20.

INFORMATION OM TJÄNSTEN LÄMNAS AV

Jonas Elmtoft Controller 0703-23 54 70 jonas.elmtoft@botkyrka.se.

REKRYTERANDE CHEF ÄR

Johan Westin
Ekonomichef
070-865 33 16

Övrigt

Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs mer:   http://www.botkyrka.se

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram