Controller

Höganäs kommun jobbar efter devisen ”från kol till diamant”. Det vill säga, vi är bra – men vi vill bli ännu bättre! Vi söker dig som vill jobba i en engagerad kommun med stor framåtanda. Vi erbjuder en utvecklande arbetsmiljö i en gemytlig atmosfär.

Vill du vara med och slipa vår diamant?

På kommunledningskontoret blir du en central del av kommunens organisation och jobbar på eller nära avdelningar som personal, ekonomi, information, näringsliv och administration. Då organisationen är i en ständig rörelse och du befinner dig i närheten av rodret, kommer du aldrig ha en tråkig stund.
För mer information: http://www.hoganas.se

Arbetsuppgifter

En av ekonomiavdelningens kollegor går snart i pension och därför söker Höganäs kommun en controller. Eller nej, vi söker mer än så! Vi söker en ny kollega som får ett utmanade och spännande jobb såklart, och inte bara det! Du kommer att bli en i gänget. Ett gäng med härliga kollegor som jobbar hårt och har roligt tillsammans. Vi har nära till skratt och vet att arbetsglädje gör att vi presterar bättre och når fantastiska resultat tillsammans. Vi är öppensinnade, måna om våra kollegor och tror på varandra.

Vi söker en controller som kommer att vidareutveckla och effektivisera kommunens ekonomiprocesser tillsammans med ekonomichef, kommunens ekonomer och budgetansvariga. Du kommer att stödja kommunledningens chefer med budget, uppföljning, analys och andra utredningar. Qlikview har länge varit ett av våra analysverktyg och vi är i startgroparna för att utveckla det vidare. Höganäs är en expansiv kommun och vår redovisning av exploateringsverksamheten ska utvecklas. Det pågår också en översyn av våra mindre kommunala bolag och ekonomiprocesserna för dessa behöver ledas av dej.

Vill du, så går det, för här satsar vi. Höganäs är en kaxig kommun som sticker ut och vill vara bland de bästa. För du vet väl om att Höganäs kommun har blivit utsedd till en av de mest ansvarfulla kommunerna i landet när det gäller ekonomi. Vi har höga krav på oss själva, men det gör att vi lyckas.

Vill du jobba i en kommun där det finns en bra gemenskap, stora visioner och grymma kollegor? Då är det hos oss du ska vara!

Kvalifikationer

Arbetet är kvalificerat och vi söker dig med mycket goda kunskaper i offentlig ekonomi. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete och gärna erfarenhet av kommunala bolag.

Du har en högskoleutbildning inom ekonomi.

Det är viktigt att du har analytisk förmåga och strategiskt tänkande samt att du ser på sakers långsiktiga betydelse. Du trivs med att tala inför grupper, lyssnar, är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen.

För att lyckas som controller är det avgörande att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Det är viktigt att du är serviceinriktad med kraft att driva utveckling. Du är noggrann, väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger stor vikt vid att leva upp till dessa.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.  Referensnummer är A820290. Sista ansökningsdag är 2018-11-04.

Upplysningar lämnas av

Maria Bylund, Ekonomichef, 042-33 71 18.