Controller

Erfaren controller med flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete.

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Vi söker en controller till ekonomikontoret. Ekonomikontoret tillhör Kommunstaben och består av 7 personer som har ett övergripande ansvar för kommunens ekonomiprocesser och svarar för kvalificerade beslutsunderlag till kommunstyrelsen. Ekonomikontorets uppdrag är att, med fokus på bland annat uppföljning, analyser, budget-/planeringsarbete och prognoser, skapa beslutsunderlag till kommunstyrelse och kommunledning samt erbjuda stöd till förvaltnings- och bolagsledningarna. Kontoret ger stöd och service till förvaltningarna och kommunala bolagen i ekonomiska frågor och ägarfrågor.

Arbetsuppgifter

Som controller är du kontaktperson till några utvalda förvaltningar och bolag samt ansvarar för de ekonomiska delarna i kommunens koncernarbete. Redovisning, koncernredovisning, upprättande av koncernprognoser, skattefrågor, arbete med Luleå kommunföretag AB´s styrelse samt kontakter med kommunala bolag kommer att vara en del av din vardag. Arbete med månads-, delårs- och årsrapportering kommer att vara viktiga inslag liksom arbete med kommunens budget.

I arbetet som controller ansvarar du för att delta i utvecklingsinsatser och utvecklingsprojekt. Arbetet är självständigt utifrån din förståelse av uppdraget och ditt ansvarsområde. Inom kontoret kan arbetsuppgifter skifta mellan olika controllers, då det finns ett gemensamt ansvar för genomförandet av arbetsuppgifter och därmed en plattform för minskad sårbarhet och gemensamt lärande. Som controller blir du involverade i att bearbeta ekonomiska utmaningar oavsett i vilken del av organisationen dessa uppstår. Arbetet innebär nära kontakt med politiker och chefer.

Kvalifikationer

Vi söker en erfaren controller med flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete i komplexa organisationer som vill medverka i att driva, utveckla och förbättra vår verksamhet. Du är utbildad civilekonom eller har annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper i redovisning och vana att arbeta självständigt.

Som person är du strukturerad och drivande samt har förmåga att se strategiska samband. Du är intresserad av kommunens verksamheter och har en helhetssyn och en förståelse för uppdraget. Du vill vara delaktig och tar stort ansvar för din egen utveckling och kontorets leveransförmåga. Du har förmåga att skapa och bibehålla goda relationer med koncernens förvaltningar och bolag. Arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga, flexibilitet samt god kommunikationsförmåga. För att bli framgångsrik i rollen krävs att du har förmågan att se ekonomin i ett helhets- såväl som ett verksamhetsperspektiv. För rätt person finns goda möjligheter till ett spännande och utvecklande arbete med möjligheter att också påverka skeenden. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten

Jan Öström, Ekonomichef , 0920-45 31 23.

Facklig företrädare Vision
Fackliga företrädare nås via 0920-45 36 98.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Referensnummer för tjänsten är A875723. Sista ansökningsdag är 2019-05-22.

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram