Controller

Det är av stor vikt att du är analytisk, mål- och resultatinriktad.

Vill du vara med och forma Västerviks framtid? Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete där du kommer att arbeta med att serva högsta ledningen, cheferna i kommunstyrelsens förvaltning och politiken med beslutsunderlag i form av utredningar, redovisning, prognoser, bokslut och budgetarbete. Du förväntas vara aktiv i förvaltningens ledningsarbete ur ett ekonomi och verksamhetsuppföljningsperspektiv.

Tjänsten innebär också ansvar för koncernredovisningen och mycket kontakter med de kommunala bolagen. Du är en spetskompetens i redovisningsfrågor och samverkar kring övrigt ekonomiarbete inom enheten. Du behärskar koncernredovisning och är ett stöd för verksamheterna inom kommunstyrelsens förvaltning i ekonomifrågor. Du hanterar även ekonomin i koncernens moderbolag.

Din kompetens

Vi söker dig som har högskole-, universitets- eller motsvarande examen, med ekonomisk inriktning. För den här tjänsten krävs det att du har flerårig arbetslivserfarenhet av koncernredovisning.

Om du har tidigare erfarenheter från arbete inom politiskt styrd organisation, gärna inom kommunal verksamhet, så är detta meriterande.

Tjänsten kräver att du kan arbeta självgående och att du är strukturerad i ditt arbetssätt. Det är av stor vikt att du är analytisk, mål- och resultatinriktad samt har god samarbetsförmåga. En god pedagogisk förmåga samt goda kunskaper i Svenska, både i tal och skrift, är en förutsättning.

Du har goda IT-kunskaper, särskilt inom excel. Du måste ha ett intresse och driv för ekonomistyrning och ekonomiskt utvecklingsarbete då vi ständigt arbetar för att förbättra och effektivisera vår organisation och vårt arbetssätt. Du är en självgående person med ett gott öga för att se helheten och strukturen i organisationer. Du är lugn och trygg i dig själv och har en god samarbetsförmåga. Du arbetar mål- och resultatinriktat och uppskattar att utmanas av att analysera och bryta ner komplicerade frågor.

Övrigt

Läs mer om vad Västerviks kommun kan erbjuda dig som anställd hos oss www.vastervik.se/jobba-hos-oss Välkommen med din ansökan!

Information

Vi tar endast emot ansökningar som görs digitalt. Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 2019-08-31.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Christina Bäckström, Ekonomichef (0490- 25 70 48)

Andreas Hasselqvist, redovisningschef (0490-25 42 10)

Fackliga kontaktpersoner

Lena Hammar, Vision (0490- 25 40 27)

Maria Appelqvist, Akademikerförbundet SSR (0490-25 51 46 )

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram