Controller – analys och controlling

Du kommer att arbeta i team inom kommunledningskontoret med uppföljning, prognoser samt analyser.

Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Arbetsplatsen ligger i Märsta, på bekvämt pendlingsavstånd från både Uppsala och Stockholms Central.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i team inom kommunledningskontoret med uppföljning och prognoser samt analys av förvaltningarnas ekonomiska utveckling. Du kommer att arbeta nära ekonomer och verksamhetsansvariga på förvaltningarna samt controllerteamet på kommunledningskontoret. Du tillsammans med controllerteamet ansvarar för att utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra ekonomistyrningen i kommunen. Viktigt att löpande kunna säkerställa att resurser används effektivt och i enlighet med mål och budget. Viktigt utvecklingsområde är användningen av verksamhetsdata kopplat till den ekonomiska utvecklingen, nyckeltal och jämförelser mellan enheter och med andra kommuner.

Arbetet innebär både ett nära samarbete med förvaltningarnas chefer och ekonomer och ett analys- och utvecklingsarbete i controllerteamet. Att kunna utveckla och använda tekniker, metoder och verktyg för en effektiv databehandling och en effektiv analys av verksamhetens utveckling är central i denna tjänst.

Du skapar effektiva kommungemensamma processer för ekonomistyrningen tillsammans med controllerteamet och förvaltningarna.

I arbetsuppgifterna ingår också att delta i kommunens övergripande budget- och bokslutsarbete i samarbete med övriga ekonomer på enheten. Inom ekonomi- och verksamhetsstyrning pågår utvecklingsarbeten inom flera områden där Du med Ditt engagemang och kreativitet förväntas skapa resultat.

Tjänsten är placerad på kommunledningskontorets ekonomienhet.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inom ekonomiområdet eller likvärdig utbildning, goda redovisningskunskaper och förståelse för ekonomiprocessen. Dessutom har du erfarenhet från kvalificerat controllerarbete, utvecklings- och förändringsarbete och mycket goda kunskaper i IT och Excel. Kunskap i databearbetning och databashantering är meriterande. Erfarenhet från kommunsektorn är meriterande liksom erfarenhet från verksamhetsstyrning.

Du är mycket analytisk, strukturerad, kommunikativ och har ett konsultativt förhållningssätt. Du ser detaljer och helheter, initierar utvecklingsarbete har god pedagogisk förmåga och du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Erfarenhet krävs.

Övrigt

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och med tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Referensnummer A836425.  Sista ansökningsdag är 2019-01-08

Upplysningar lämnas av Germund Jonsson, Ekonomichef, 070-0851624

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare, se kommunens hemsida.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram