Controller, Borås stad

Genom analys, uppföljning och utveckling arbetar du för en effektiv organisation. Välkommen till ditt nya jobb som controller i Borås Stad!

Ekonomistyrning, Stadsledningskansliet. Ekonomistyrning är en del av Stadsledningskansliet i Borås Stad. Vår uppdragsgivare är Kommunstyrelsen. Vi är 10 personer som arbetar med styrning, uppföljning och finansiering av stadens ekonomi och verksamheter och vi söker nu dig som vill arbeta tillsammans med oss. Vi är inne i en pågående process där vi strukturerat arbetar med att utveckla vår modell för styrning och ledning av våra nämnder och bolag.

Arbetsuppgifter

I ditt arbete som controller på Ekonomistyrning arbetar du med ekonomistyrning, analys, rapportering och fördjupning inom flertalet av kommunens verksamheter och med ett särskilt fokus på lokalfrågornas betydelse för verksamheternas förutsättningar ex. inom skolan och förskolan. En annan viktig uppgift är att utveckla kompetensen och kunnandet kring personalekonomi i organisationen bl.a. genom att använda och förädla personalstatistik ur våra IT-system. Du är givetvis även delaktig tillsammans med oss övriga i styrningen av kommunens totala ekonomi och verksamheter. Arbetet innebär många kontakter med den politiska ledningen och medarbetare i vår organisation och du kommer att ha stora möjligheter att själv påverka ditt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen i ekonomi. Du har några års erfarenhet av att arbeta med verksamhets- och ekonomistyrning bl a inom de aktuella verksamhetsområdena och ser det som naturligt och självklart att använda IT-verktyg och kalkylmodeller. Du har lätt för att uttrycka dig både muntligt och skriftligt. För att lyckas i rollen har du ett eget driv, initiativkraft, analytisk- och strukturell förmåga samt uppskattar att samverka med andra människor. Presentationer och föredragningar inför större och mindre grupper ser du som både naturligt och inspirerande. Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd verksamhet är meriterande.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast 2018-04-08. Du är välkommen att söka här. 

Upplysningar

Upplysningar lämnas av budget- och controllerchef Roger Cardell 033-35 70 40 el. 0768-88 70 40 eller controller Oliwer Åstrand 0768-88 71 84. Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn. 033-35 70 00.