Controller/Ekonom

Vill du ha stimulerande arbetsuppgifter, ansvar och engagerade arbetskamrater i en trevlig arbetsmiljö så är denna tjänst något för dig!

Vi söker en erfaren ekonom som kommer ha inriktning mot Socialförvaltningen. Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomiområdet samt erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete. Ekonomienheten har det samlade ansvaret för att leda och utveckla ekonomistyrningen i kommunen samt att vara en intern servicefunktion inom ekonomiområdet. Vi ansvarar även för upphandling och inköp. På enheten arbetar 9 personer som ser fram emot att få välkomna en ny kollega.

Om arbetsplatsen

I Svenljunga har vi den lilla kommunens fördelar; Nära till varandra, till idéerna och till besluten. Vi som arbetar här gör det för att vi vill ge bästa möjliga service till våra medborgare. Som arbetsgivare värnar vi om din livskvalitet. Det är viktigt att du som anställd trivs och mår bra. Därför satsar vi på bra arbetsvillkor, ett gott ledarskap och uppmuntrar ditt engagemang. Vi värdesätter din unika kunskap och erfarenhet och ser gärna att du som anställd är delaktig i utvecklingsarbetet av våra verksamheter.

Hos oss är vi stolta över vår kommun och vårt arbete. Svenljunga kommun - vi erbjuder det godaste livet!

Arbetsuppgifter

Som vår nya controller/ekonom får du ett brett och varierande arbete. Den största delen avser att vara ett kvalificerat och konsultativt stöd till Socialförvaltningen där du kommer att hantera både detaljerna och helhetsperspektivet. Du kommer även att ha en central roll i att, tillsammans med kollegorna, utveckla processer, arbetsmetoder, verktyg och rapporter.

Du kommer att vara ett viktigt stöd till förvaltningsledningen i ekonomiska frågor och stöttar enheterna i arbetet med budget, uppföljning, prognos, bokslut och ekonomiska analyser. Arbetet innebär även föredragningar på politiska sammanträden, både för den egna nämnden och i andra sammanhang. Därför är det viktigt att du har en god pedagogisk förmåga och kan förklara ekonomi för icke-ekonomer.

Utöver det direkta arbetet förväntas du vara delaktig och engagerad i ekonomienhetens utvecklings- och förbättringsarbete. Vi uppmuntrar till att nya idéer prövas och värdesätter intresse för effektivare arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomiområdet samt erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete. Du har goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel och det är en fördel om du har erfarenhet från budget- och bokslutsarbete inom en politiskt styrd organisation. Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomi eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.

Du är drivande i och utvecklar processer inom området, i dialog med förvaltningsledningen. Du är ansvarstagande, prestigelös och har kvaliteten i fokus. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningsätt och ser möjligheter i förändringar.

Du har en god analytisk förmåga, är noggrann och tycker om att utveckla verksamheten för att uppnå effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. Du har lätt för att samarbeta, men är också van att arbeta självständigt och har förmågan att skapa trygghet och inge förtroende i samtal och möten. Vi söker en engagerad person med ett positivt synsätt som har lätt att utrycka sig i tal och skrift. Har du erfarenhet av ekonomisystemet Visma och beslutsstödsystemet Hypergene så är det ett plus.

Erfarenhet för tjänsten krävs. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetsgivaren avser att genomföra intervjuer löpande under ansökningstiden så du är välkommen med din ansökan.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.

Sista ansökningsdag är 2021-05-16. Referensnummer är 43/2021.

Upplysningar lämnas av

Salman Chalhoub, Ekonomichef, 0325-18318, salman.chalhoub@svenljunga.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0325-18000

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Varmt välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram