Controller/ekonom till Vaxholms stad

Controller/ekonom med fokus på stadsbyggnadsförvaltningen

Vaxholms stad är en liten kommun med hög ambitionsnivå. Utvecklingstakten är hög och vi har goda resultat i våra verksamheter, flera utvecklingsprojekt, engagerade medarbetare, omfattande samarbeten med andra organisationer och utvecklingsprogram för chefer och medarbetare. En fördel med att jobba inom en, med stockholmsmått, liten kommun är att det är smidigt att skapa samarbeten över enhetsgränserna och man lär sig snabbt mycket om organisationen som helhet. Om du är intresserad av att arbeta i en kreativ miljö med möjlighet att driva egna idéer från planering till genomförande har du mycket goda förutsättningar att trivas hos oss.

Till ekonomifunktionen söker vi nu en controller med fokus på stadsbyggnadsförvaltningen. Tjänsten är placerad på Ekonomi- och upphandlingsenheten som består av 7 medarbetare. Du kommer att ingå i ett team där alla är med och bidrar till att utveckla ekonomiprocesserna med målsättning att uppfylla stadens vision. Vi är ett litet team med varierande och stimulerande arbetsuppgifter.

För mer information om Vaxholm, besök vår hemsida.

Arbetsuppgifter

Som controller arbetar du främst med stöd till chefer i samband med budget, uppföljning, prognos, statistik och bokslut. I rollen ingår även redovisningsuppdrag med fokus på anläggningsredovisning och deltagande i olika utvecklingsprojekt. Det vardagliga arbetet kräver ett tätt samarbete med övriga på ekonomienheten och ledningen på förvaltningen. Vi använder Raindance som ekonomisystem och QlickView som beslutsstödsverktyg.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen inom ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Då rollen innebär nära samverkan med ett stort antal medarbetare krävs förmågan att kunna samarbeta och att man är tydlig i sin kommunikation. Dessutom behöver du vara flexibel då verksamheten kan förändras. Då mycket av arbetet utförs med hjälp av Excel krävs där mycket goda kunskaper. Erfarenhet från offentlig verksamhet och systemen Raindance och QlickView är meriterande. Du arbetar självständigt med förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete samt löser problem och arbetar utvecklingsinriktat. För att passa i rollen är det också viktigt att du är driven, analytisk, utåtriktad och har lätt för att samarbeta med både kollegor och övriga verksamheter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Erfarenhet krävs.

Övrigt

Vaxholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Intervjuer kommer att ske löpande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid med tillträde enligt överenskommelse.  Individuell lönesättning

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2018-01-14. Arbetsgivarens referensnummer, A742161.

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Upplysningar

Koray Kahruman, Ekonomichef
Telefon: 08-541 709 90

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram