Controller, Fagersta kommun

Fagersta ligger i norra Västmanland. Kommunen har en god utveckling och ekonomi, bland annat tack vare en omfattande samverkan med närliggande kommuner. Det geografiska läget är mycket bra med närhet till ett stort befolkningsområde. I kommunen är vi idag ca 13 400 invånare.

Fagersta och Norbergs kommuner bildade 1 juli 2012 en gemensam ekonomiförvaltning, Norra Västmanlands ekonomiförvaltning. Värdkommun är Fagersta. Ekonomiförvaltningen svarar för ekonomiadministrationen för Fagersta och Norbergs kommuner. Därutöver tillhandahåller ekonomiförvaltningen ekonomitjänster åt samverkansorganisationer.

Arbetsuppgifter

Du är ett konsultativt stöd för budgetansvariga chefer. I uppgifterna ingår bland annat budgetarbete, ekonomisk uppföljning innehållande månads- och delårsrapporter med årsprognoser, samt årliga verksamhetsberättelser och bokslut. Tjänsten är inriktad mot socialförvaltningens verksamheter, med huvudinriktning mot Norbergs kommun. Du arbetar även till viss del mot socialförvaltningen i Fagersta kommun, då i nära samarbete med controllern för socialförvaltningen i Fagersta kommun.

Kvalifikationer

Arbetet kräver att du är flexibel och har god samarbetsförmåga. En god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift förutsätts. Du är självständig och har en analytisk läggning. Du vill aktivt arbeta med vidareutveckling och med att förbättra arbetsrutiner, metoder och modeller. Personlig lämplighet är av stor betydelse för tjänsten.

Vi söker dig som idag arbetar som controller eller motsvarande och har ekonomisk utbildning på högskolenivå, gärna med inriktning mot ekonomistyrning eller redovisning. Det är meriterande om du har arbetat som controller i offentlig verksamhet eller i större organisationer. Vi tror att du har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet. B-körkort krävs.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-05-28. Ref.nr: 95/2017. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Vi strävar efter att vara en arbetsplats som speglar samhällets mångfald.

Anställningsform

Tillsvidare 100%

Upplysningar

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Ekonomichef Karolina Berglund, 0223-441 26, karolina.berglund@fagersta.se

Fackliga företrädare
Vision Britt-Marie Nohrstedt, 0223-442 58

Välkommen med din ansökan med meritförteckning.