Controller Falu kommuns ekonomikontor

Vi behöver nu förstärka vår organisation med en driven controller.

Ekonomikontoret är ett kontor inom ledningsförvaltningen som ansvarar för funktionsområdet ekonomi med drift, utveckling och stöd. Kontoret utgör stab till kommunledningen, tillhandahåller stöd till verksamheter i form av ekonomikompetens samt levererar tjänster till förvaltningar och kommunala bolag. Vi har naturligt en central plats med mycket kontakter i vår organisation. Detta gör också vårt arbete mycket komplext, dynamiskt och utmanande. Ekonomikontoret leder och utvecklar kommunens ekonomistyrning och en central uppgift i detta arbete är att hålla samman kommunens planerings-, uppföljnings- och redovisningsprocesser. 

Arbetsbeskrivning

I rollen som controller på ekonomikontoret arbetar du i nära samarbete med vår redovisningschef samt övriga ekonomer inom kommunens samtliga verksamheter samt de kommunala bolagen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

  • medverkande vid upprättande av årsbokslut, delårsbokslut och månadsrapporter för kommunens samtliga verksamheter
  •  sammanställning och rapportering av statistik
  •  löpande stöd till kommunens verksamheter när det gäller ekonomi och redovisningsfrågor
  • utredningar och utvecklingsarbete inom ekonomiområdet på ekonomikontoret samt inom kommunens övriga verksamheter
  • samordning av kommunens stiftelser och kontakt med förvaltare och administration

Kvalifikationer

Vi ser att du har examen på högskolenivå inom ekonomi eller motsvarande samt några års erfarenhet inom ekonomiområdet. Som person är du analytisk, resultatinriktad och har god samarbetsförmåga samt vana av att arbeta självständigt. För att trivas hos oss bör du vara intresserad av att lära nytt och arbeta i en utvecklingsinriktad miljö.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från bokslutsarbete och månadsrapportering i bolagsform och/eller större organisationer.

Falu kommun som arbetsgivare

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Anställningsform

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning. Som medarbetare erbjuds du en flexibel arbetstidsmodell. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

Ansökan

Ansök senast 2017-03-26.
Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Upplysningar

Vår redovisningschef Sara Burell (023-82633) och vår ekonomichef Kjell Nyström (023-86450) svarar gärna på frågor om tjänsten.

Fackliga representanter

Christina Johansson på Vision, 023-821 10

Ulrika Bergman på SACO, 023-827 74

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram