Controller, Karlstads kommun

Kommunledningskontoret söker controller med inriktning verksamhetsstyrning.

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

Vi söker nu en controller till enheten för ekonomi- och verksamhetsstyrning. Enheten ansvarar för koncernens samlade styrning och vår uppgift är att samordna och driva styrprocesserna inom koncernen Karlstads kommun. Utredning och beredning av ärenden inför politiska beslut ingår också som en del i vårt arbete.

Vår arbetsplats ligger i Karlstad CCC, centralt i staden, mellan Klarälven och Pråmkanalen.

Arbetsuppgifter

Som controller hos oss kommer du att arbeta främst med verksamhetsstyrning utifrån ett kommunledningsperspektiv. Vi jobbar i team och du erbjuds ett varierande arbete som bland annat innebär att omvärldsbevaka, följa upp och analysera mål, indikatorer och verksamhetsresultat. Arbetet sker i nära samarbete med koncernens verksamheter och är en del av koncernens planerings- och uppföljningsprocess. Du kommer också att vara delaktig i det pågående arbetet med att utveckla koncernens styrmodell, där kultur, struktur och systematik förenas. I tjänsten ingår såväl eget utredningsarbete som att delta i eller leda kvalificerade utrednings- och utvecklingsarbeten. Du får möjlighet att jobba med frågor som berör Karlstadsborna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi, statsvetenskap eller annan bakgrund vi bedömer likvärdigt. Du har flerårig erfarenhet inom området och du har tidigare arbetat i en politiskt styrd organisation. Det är meriterande om du har erfarenhet av mål- och tillitsbaserad styrning i offentlig sektor.

Din personlighet kännetecknas av att du är drivande, analytisk och strukturerad. Flexibilitet och lyhördhet är också egenskaper vi efterfrågar. Vi förutsätter att du är samhällsintresserad och omvärldsmedveten. Du har förmåga och intresse för att sätta dig in i verksamhetens frågor och att pedagogiskt beskriva komplexa samband. Eftersom arbetet innebär omfattande kontakter söker vi dig som har lätt för att bygga upp och bevara relationer. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast 2018-04-02. Referensnummer:   A764118 Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk

Kontaktperson

Carina Strandberg
Chef ekonomi- och verksamhetsstyrning
Tel. 054-540 12 13
carina.strandberg@karlstad.se

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram