Controller - kommunledningskontoret/fastigheter

Arbetar i team inom kommunledningskontoret med budget, uppföljning och prognoser samt analys.

Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Arbetsplatsen ligger i Märsta, på bekvämt pendlingsavstånd från både Uppsala och Stockholms Central.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i team inom kommunledningskontoret med budget, uppföljning och prognoser samt analys av förvaltningarnas ekonomiska utveckling. Ditt primära ansvar blir kommunledningskontoret, fastighetskontoret och i viss utsträckning stadsbyggnadskontoret. Du kommer att arbeta nära ledning och verksamhetsansvariga chefer och vara ett kvalificerat stöd i ekonomiska frågor. Du ansvarar för att utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra redovisningen inklusive projektredovisningen, budgetprocess och prognoser samt användningen av nyckeltal och jämförelser. Du samordnar budget- och uppföljningsprocessen för kommunstyrelsens tre förvaltningar.

Du deltar i kommunens arbete med intern kontroll och skapar effektiva kommungemensamma processer för detta tillsammans med förvaltningarna.

I arbetsuppgifterna ingår också att delta i kommunens övergripande budget- och bokslutsarbete i samarbete med övriga ekonomer på enheten. Inom ekonomi- och verksamhetsstyrning pågår utvecklingsarbeten inom flera områden där Du med Ditt engagemang och kreativitet förväntas skapa resultat.

Tjänsten är placerad på kommunledningskontorets ekonomienhet.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inom ekonomiområdet och har goda redovisningskunskaper och förståelse för ekonomiprocessen. Dessutom har du några års erfarenhet från kvalificerat ekonom/controllerarbete, utvecklings- och förändringsarbete och mycket goda kunskaper i IT, Excel och filhantering. Erfarenhet från kommunsektorn och kunskap om projektredovisning är meriterande.

Du är mycket analytisk, strukturerad, kommunikativ och har ett konsultativt förhållningssätt. Du ser detaljer och helheter, initierar utvecklingsarbete, har god pedagogisk förmåga och du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och med tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.  Referensnummer A840208. Ansök senast 2019-01-20.

Kontaktperson

Germund Jonsson, Ekonomichef, 070-0851624.

Facklig företrädare
Fackliga företrädare se Sigtuna kommuns hemsida.

Övrigt

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner på vår hemsida.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram