Controller, Luleå kommun

Vi söker en controller till ekonomikontoret vid kommunledningsförvaltningen.

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Vi söker en controller till ekonomikontoret vid kommunledningsförvaltningen. Kontoret har ett övergripande ansvar för kommunens ekonomiprocesser och svarar för kvalificerade beslutsunderlag till kommunstyrelsen samt ger stöd och service till förvaltningarna och de kommunala bolagen i ekonomiska frågor och i ägarfrågor. Vi befinner oss i ett spännande utvecklingsskede vilket ger stora möjligheter att påverka framtida lösningar.

Arbetsuppgifter

Du ska med fokus på analys, budget-/planeringsarbete och prognoser skapa beslutsunderlag till kommunstyrelse och -ledning men även stötta förvaltnings- och bolagsledningar. Du får ansvara för och/eller delta i utvecklingsinsatser och utvecklingsprojekt. Teamet av controllers löser tillsammans uppdraget och skapar förutsättningar för lärande. Goda relationer är centralt med samarbetspartners i koncernen då controllers ska vara involverade i lösningar på ekonomiska utmaningar oavsett i vilken del av organisationen dessa uppstår. Du får rika möjligheter att bidra till och initiera utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker en erfaren controller med flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete i komplexa organisationer som vill medverka i att driva, utveckla och förbättra vår verksamhet. Du bör ha goda kunskaper i redovisning och vana av att arbeta självständigt. Arbetet innebär kontakter med politiker och chefer och ställer krav på samarbetsförmåga, flexibilitet och en god kommunikationsförmåga. Som person är du strukturerad, drivande och duktig på att se strategiska samband. Du är civilekonom eller har motsvarande akademisk utbildning. Vi kommer att lägga stor vikt vid din personlighet.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning. Heltid.

Ansökan

Ansök senast 2017-12-17. Referensnummer: A735949. Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Kontaktperson

Jan Öström
Förvaltningschef
070-329 37 92

Facklig företrädare
Anette Gustafsson Vision 070-329 36 98

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram