Controller med arbetsledarnsvar, Solna stad

Tjänsten som controller är organisatoriskt placerad inom avdelningen för administrativt stöd på barn

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom. Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola. Vår uppgift är att ge barn och ungdomar kunskaper och erfarenheter, som rustar dem för livet och ger goda möjligheter till fortsatta studier.

Om arbetsplatsen

Tjänsten som controller är organisatoriskt placerad inom avdelningen för administrativt stöd på barn- och utbildningsförvaltningen. Avdelningen för administrativt stöd består av ekonomienheten, IT och kommunikationsenheten, enheten för inköp, lokaler och internservice samt enheten för handläggning, utredning och tillsyn. Avdelningen leds av en avdelningschef som du rapporterar till.

Vad innebär arbetet?

Vi söker en ekonom med arbetsledaransvar till ekonomienheten. Det är meriterande om du har arbetat som ekonom/controller inom barn- och utbildningsförvaltningens områden tidigare. Ekonomienheten består av fyra medarbetare och du arbetsleder enhetens dagliga arbete och håller i enhetsmöten. Du tar fram budgetunderlag för hela förvaltningen och följer upp budget. Du är huvudskribent vid framtagandet av delårsrapporter och årsredovisning och leder självständigt dessa processer. I tjänsten ingår även att ansöka om statsbidrag, rapportera in underlag för statistik samt att analysera våra resultat tillsammans med andra medarbetare inom förvaltningen. Du ingår i stadens nätverk för ekonomer och har ett nära samarbete med stadens centrala ekonomiavdelning på stadsledningsförvaltningen. Förvaltningen har börjat implementera Stratsys som it-stöd för att följa upp våra resultat och du har en viktig roll i den fortsatta implementeringen av systemet i våra verksamheter.

Vem söker vi?

Du har relevant högskoleutbildning, minst ett par års arbetslivserfarenhet och har exempelvis arbetat som ekonom/controller i en annan kommun. Du är duktig på att uttrycka dig i skrift och har en god stilistisk förmåga. Som person är du noggrann och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt visar gott omdöme vid agerande och beslut. För att trivas i denna tjänst är det viktigt att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt att du har en förmåga att lyssna och kommunicera med andra.

Välkommen med din ansökan!

Arbetslivserfarenhet

Controller: erfarenhet efterfrågas

Anställningsform

Heltid.

Ansökan

Ansök senast 2017-02-24. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram