Controller med beslutsstödsfokus, Sollentuna kommun

Controller som vill vara med och driva kommunens fortsatta utvecklingsarbete inom beslutsstöd.

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun. Vi söker nu en kommunikativ controller som vill vara med och driva kommunens fortsatta utvecklingsarbete inom beslutsstöd och verksamhetsstyrning.

Tjänsten är placerad på controllerenheten inom ekonomiavdelningen på kommunledningskontoret. Controllerenhetens uppdrag är uppsikt och stöd till nämnderna kring kvalitetsutveckling, målstyrning, ekonomistyrning och riskhantering. Enheten ansvarar även för förvaltning och utveckling av kommunens beslutsstödsystem. Du rapporterar till chefen för controllerenheten där det idag arbetar sju medarbetare.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en viktig del i arbetet på controllerenheten. I din roll ingår det att arbeta som controller och som förvaltningsledare. Som förvaltningsledare för beslutsstöd kommer du att driva och utveckla beslutsstödet som ett stöd till kommunens ledningsprocesser. Sollentuna kommun använder analysverktyget Microsoft Power BI. I arbetet ingår att ha löpande dialog med ledning och användare. Du kommer att fram och följa upp förvaltningsplaner inklusive budget. En viktig del är att driva utvecklingsprojekt. Just nu utvecklas till exempel beslutsstöd som integrerar verksamhets-, personal- och ekonomidata inom skolans område. Du samverkar med förvaltningsledare för verksamhetssystemen, förvaltningsledare IT och externa konsulter.

Den andra delen i rollen är att arbeta med kommungemensam planering och uppföljning. Som controller hos oss förväntas du bidra i övergripande utveckling av ekonomi- och verksamhetsstyrning. I arbetet ingår även att vara stöd till kommunledning och förvaltningar, genomföra analys av verksamhet och ekonomi samt löpande rapportering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Relevant högskoleutbildning för tjänsten
  • Flerårig arbetslivserfarenhet som controller eller motsvarande
  • Erfarenhet av verksamhetsnära objektsförvaltning och kravställare avseende IT-lösningar
  • Erfarenhet av förvaltning och utveckling av beslutsstödsapplikationer, t ex Power BI
  • Erfarenhet av projektledning
  • Lätt för att uttrycka dig muntligt och skriftligt

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av kommunal verksamhet

Som person är du kommunikativ och analytisk. Du behöver kunna arbeta strukturerat och ha lätt för att samarbeta. Det är viktigt att du kan prioritera och förmedla information på ett pedagogiskt sätt.

Vi erbjuder dig

Som controller med beslutsstödsfokus har du en viktig roll i det strategiska och praktiska arbetet när Sollentuna kommun utvecklas. Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort ansvar. Inom kommunledningskontoret råder en positiv stämning med god samverkan och professionellt utbyte mellan arbetskamraterna.

Vi värnar om ett gott arbetsklimat som möjliggör ett hållbart arbetsliv bland annat genom att vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Välkommen med din ansökan redan idag! Urval kan komma att ske löpande.

Kontaktperson

Lars Garg, chef controllerenheten, 08-579 226 12

Ansökan

                                 

Sista ansökningsdag är 2019-05-09

Sollentuna kommuns hemsida hittar du här.

 

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram