Controller med erfarenhet av samhällsbyggnadsprojekt

Vi söker en ny medarbetare som kan axla rollen som nyckelperson i viktiga samhällsbyggnadsprojekt!

Tjänsten är centralt placerad på Kommunledningskontoret och i uppdraget stöttar du nämnder och verksamheter, samt arbetar med större samhällsbyggnadsprojekt.

Controllerenheten består av åtta medarbetare och är en av fyra enheter på avdelningen för Ekonomi och Digitalisering. Enhetens uppdrag är uppsikt och stöd till nämnderna kring ekonomistyrning.

Upplands Väsby är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Som projektcontroller kommer du att spela en viktig roll i kommunens framtid.

Arbetsuppgifter

Som controller säkerställer du planering och uppföljning av nämndernas ekonomi och budget i enlighet med ledningssystemet. Du analyserar  och säkerställer resultatet samt ger kvalificerat stöd vid prognos och budget. Som projektcontroller har du god kännedom om investerings- och expolateringsredovisning och arbetar aktivt med att skapa rutiner och driva utvecklingsprojekt tillsammans med kollegor och andra medarbetare i organisationen. Månatligen bidrar du till att sammanställa utgifts- och likviditetsprognoser som en del i kommunens finansieringsprocess.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning ekonomi. Du har goda kunskaper inom kalkylprogram och erfarenhet av att arbeta med ledningssystem. Du har tidigare erfarenhet från kommunal verksamhet och det är meriterande om du har arbetat med projekt inom samhällsbyggnad. Du är väl bekant med investerings- och exploateringsredovisning och det är en fördel om du tidigare har arbetat med utvecklingsprojekt.

Det här är en tjänst för dig som är engagerad och har ett brinnande samhällsintresse. Du är analytiskt lagd och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. För att lyckas i rollen behöver du ha en väl utvecklad förmåga att kommunicera i tal och skrift med såväl ekonomer som icke-ekonomer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att Klicka här. Sista ansökningsdatum är 2020-08-21.

Kontakt

Redovisningschef, Eva Westman, 08-59097076.

Fackliga företrädare

Nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 0.

Mångfald

Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig.


Annonssäljare m.fl.
Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringstjänster.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram