Controller med inriktning mot budget och uppföljning, Sigtuna kommun

Välkommen till Sigtuna kommun.

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Arbetsplatsen ligger i Märsta, på bekvämt pendlingsavstånd från både Uppsala och Stockholms Central.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i team inom kommunledningskontoret med budget, uppföljning och prognoser samt analys av förvaltningarnas ekonomiska utveckling. Du kommer att arbeta nära ledning och verksamhetsansvariga inom kommunledningskontoret och vara ett kvalificerat stöd till chefer i ekonomiska frågor. Du ansvarar för att utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra redovisningen, ekonomi- och verksamhetsstyrningen samt användningen av nyckeltal och jämförelser inom kommunledningskontorets verksamhetsområde och samordnar budget- och uppföljningsprocessen för kommunstyrelsens tre förvaltningar. Du samordnar och utvecklar kommunens arbete med intern kontroll och skapar effektiva kommungemensamma processer för detta tillsammans med förvaltningarna. Du är ansvarig för förvaltning och utveckling av kommunens system för verksamhetsplanering och -uppföljning, Stratsys, i nära samverkan med förvaltningarna.

I arbetsuppgifterna ingår också att delta i kommunens övergripande budget- och bokslutsarbete i samarbete med övriga ekonomer på enheten. Inom ekonomi- och verksamhetsstyrning pågår utvecklingsarbeten inom flera områden där Du med Ditt engagemang och kreativitet förväntas skapa resultat. Tjänsten är placerad på kommunledningskontorets ekonomienhet.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inom ekonomiområdet och har goda redovisningskunskaper och förståelse för ekonomiprocessen. Dessutom har du några års erfarenhet från kvalificerat controllerarbete, utvecklings- och förändringsarbete och mycket goda kunskaper i IT och Excel. Erfarenhet från kommunsektorn är meriterande liksom erfarenhet från verksamhetsstyrning. Du är mycket analytisk, strukturerad, kommunikativ och har ett konsultativt förhållningssätt. Du ser detaljer och helheter, initierar utvecklingsarbete har god pedagogisk förmåga och du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning. Heltid. Med tillträde snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast 2018-03-20. Referensnummer: A761048. Du är välkommen att söka här.

Kontaktperson

Germund Jonsson
Ekonomichef
070-0851624

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram