Controller med inriktning strategiska lokalfrågor, Stockholms stad

Vi söker nu en controller för lokalfrågor.

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens förvaltning. Vi ansvarar för styrning, uppföljning och utveckling av stadens verksamheter utifrån den vision och budget som kommunfullmäktige har beslutat om. Vi är ca 270 anställda som i huvudsak arbetar med strategiska frågor som har stor betydelse för stadens verksamheter.

På stadsutvecklingsavdelningen arbetar vi med kommuncentral samordning, styrning, uppföljning och utvärdering av stadens verksamheter. Vi har en samordnande roll för frågor som rör stadsutveckling med fokus på bostadsbyggande och infrastruktur samt klimat- och miljöfrågor. Vi arbetar med strategiska mark- och fastighetsutvecklingsfrågor, lokal, - och hyresfrågor. Vi arbetar med styrning och uppföljning av investeringsprojekt och av stadens samlade projektportfölj avseende bostadsprojekt.

Vi söker nu en controller för lokalfrågor, bland annat med inriktning på samordning av stadens strategiska skolplanering.

Arbetsbeskrivning

Som controller på stadsutvecklingsavdelningen arbetar du med ekonomi- och verksamhetsstyrning utifrån ett långsiktigt strategiskt perspektiv. Du kommer arbeta bland annat med den pedagogiska verksamhetens strategiska lokalplanering, på både kort och lång sikt. Du samarbetar med stadens nämnder och fastighetsbolag och tar fram beslutsunderlag. I rollen ingår också att leda kvalificerade utrednings- och utvecklingsprojekt samt omvärldsbevakning inom ditt område.

Arbetet på stadsledningskontoret innebär att besvara remisser och skrivelser samt att snabbt kunna svara på frågor och på kort tid leverera kvalificerade beslutsunderlag. Du erbjuds ett spännande och roligt arbete i Stockholms stad där den strategiska planeringen av skollokaler har en central roll i stadens utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi och/eller fastighetsområdet eller motsvarande utbildning som tillsammans med arbetslivserfarenhet bedöms som likvärdig. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och erfarenheter av att driva projekt och utveckla processer. Det är meriterande med arbete i, eller insyn av, arbetet i offentlig förvaltning. Du har en god förmåga att uttrycka dig tydligt i tal och skrift.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid på ditt engagemang, personliga egenskaper och följande kompetenser:

Du är kommunikativ och har mycket god förmåga att samarbeta. Du har en god analytisk förmåga. Du ska vara engagerad och kunna arbeta både självständigt och i grupp med hög integritet. Det är viktigt att du kan arbeta både strategiskt och operativt, att du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbeta och att du är van att lösa problem och anta utmaningar. Du kan uttrycka dig väl i svenska språket såväl i tal som skrift.

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid med tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdag 2017-03-27. Referensnummer 2017/1269. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontakt

Anna de Verdier, HR-konsult, 08-508 117 26

Facklig företrädare

Annica Walther, Vision , 076-124 15 53

Anna-Maja Hellberg, SACO, 08-598 40 624

Välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram