Controller sökes till förskoleförvaltningen i Malmö stad

Vi söker en controller som kan bidra till att utveckla förvaltningens analysarbete.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Förskoleförvaltningen är en av de största förvaltningarna i Malmö stad med omkring 5 000 medarbetare och en omsättning på 2,8 miljarder kronor. En spännande och viktig förvaltning där vi tillsammans verkar för att skapa barnens bästa förskola!

Nu söker vi en controller med ett förvaltningsövergripande uppdrag. Du blir anställd på ekonomienheten som ansvarar för förvaltningens ekonomistyrning. Enheten har stort fokus på budget, uppföljning och analys. Vi är också en stödfunktion åt verksamhet, förvaltningsledning och nämndens politiker. Enheten arbetar dessutom med utredningar och analyser för att utveckla verksamheten i Malmö Stad. Du kommer att möta många härliga och engagerade kollegor som brinner för att förskoleverksamheten ska fortsätta att utvecklas på bästa sätt.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en controller som kan bidra till att utveckla förvaltningens analysarbete. I tjänsten ingår såväl eget utredningsarbete som att delta i eller leda kvalificerade utrednings- och utvecklingsarbeten för förvaltningen. Du kommer arbeta nära enhetschefen och bistå denne i en bred variation av frågor.

Du ska genomföra kvalificerade analyser och ekonomiska kalkyler för att sedan kunna presentera dessa på ett tydligt och lättförståeligt sätt, såväl muntligt som i skrift. Det ingår även kombinerade uppdrag där långsiktig analys tillsammans med trend- och konsekvensanalyser genomförs som underlag för strategiska beslut.

Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande roll med stort eget ansvar och utrymme för egna initiativ. I din roll som controller är samarbetet med kollegor såväl på enheten och avdelningen som i resten av förvaltningen och staden viktigt för att förbättra förvaltningens övergripande styrning, uppföljning och långsiktiga planering.

Utifrån din kompetens och förvaltningens behov kan andra arbetsuppgifter tillkomma. För rätt person kan den här rollen bli både spännande, utvecklande och utmanande.

Kvalifikationer

Vi tror att du är utbildad civilekonom men du kan även ha annan för oss relevant högskoleutbildning.

Du har arbetslivserfarenhet av kvalificerat utredningsarbete, kanske inom en politiskt styrd organisation. Du kan arbeta helt självständigt och ta stort eget ansvar men du trivs också med att arbeta gemensamt i samarbete med andra. Kanske har du erfarenhet av att leda andra i projektform eller ser det som en ny utmaning. Tjänsten kräver god kommunikativ, social och pedagogisk förmåga. Du är analytisk, strukturerad, noggrann och initiativrik. Du vill aktivt arbeta med vidareutveckling och drivs av att kontinuerligt förbättra arbetsrutiner och metoder.

Vi förutsätter att du har goda datorkunskaper, framförallt i Officepaketet. Tjänsten kräver också mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Ansök senast: 2/9. Du är välkommen att söka här.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Annika Gottfridsson, Enhetschef, 0766-26 89 53

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram