Controller, Strömstads kommun

Är du vår nya Controller som vill arbeta med oss och utveckla verksamhetsstödet i Strömstads kommun?

Med sitt natursköna läge i norra Bohuslän är Strömstads kommun en attraktiv plats att bo på, både hela och delar av året. Här finns Sveriges första marina nationalpark med naturupplevelser i världsklass. Kommunen växer och har idag 13 000 invånare. Med våra delårsboende är vi mångdubbelt fler under stora delar av året. Hållbarhet är en utgångspunkt för allt utvecklingsarbete. Strömstads näringsliv har under det senaste decenniet präglats av stark tillväxt och stadsmiljön är levande året runt. Välkommen till Bohusläns mest internationella småstad!

Arbetsbeskrivning

Du kommer i huvudsak att arbeta mot och vara ett stöd till barn- och utbildningsförvaltningen. Barn- och utbildningsförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla utbildning för barns och elevers personliga och kunskapsmässiga utveckling. Förvaltningen har ca 500 anställda och ansvarar för verksamheterna förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning, elevhälsa, måltid, städ samt bibliotek, kulturskola och fritidsgård.

Du kommer att vara ett viktigt stöd till förvaltningsledningen i deras budgetplanering och uppföljning. Medverka i arbetet med den övergripande budgetprocessen och ta fram ekonomiska förutsättningar, volymförändringar, ekonomiska analyser i samverkan med förvaltningen.

Du kommer även att ingå i förvaltningens ledningsgrupp.

Du kommer även att medverka i olika kommunövergripande utvecklings- och förändringsprojekt samt delta i andra vanligt förekommande arbetsuppgifter på ekonomiavdelningen tillsammans med övriga controllers.

Kvalifikationer

Examen på högskolenivå med ekonomiinriktning eller motsvarande. Gärna erfarenhet av kvalificerat arbete med övergripande ekonomifrågor. Vi förutsätter att du har mycket goda datorkunskaper och gärna erfarenhet av ekonomisystemet Raindance samt beslutsstödsystemet Hypergene. Som person är du prestigelös, noggrann, har ett eget driv och trivs med att interagera med andra människor. Du har ett intresse för frågor som rör samhällsutveckling i ett brett perspektiv. Du har fallenhet att se nya möjligheter vid problemlösning och ett kunnande att agera både strategiskt och operativt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2017-09-01
Eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-06-14

Referensnummer: A689333/2017

Du kan söka detta jobb genom:

 Kontaktpersoner

Lars-Erik Hansson
Ekonomichef
052619202
0705404227
lars-erik.hansson@stromstad.se
Nicklas Faritszon
Administrativ Chef
052619210
0706566867
nicklas.faritzon@stromstad.se

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram