Controller, Svedala kommun

Vi söker nu en controller till vår ekonomienhet.

Svedala växer och är inne i en mycket expansiv fas med nya bostadsområden, skolor och infrastrukturprojekt. Hos oss arbetar du i kommun som värdesätter ett gott bemötande, öppenhet, engagemang och mod. Tillsammans bygger vi en attraktiv kommun och vi har många spännande utmaningar framöver. Vi söker nu en controller till vår ekonomienhet.

Arbetsplats och arbetsuppgifter

Ekonomienhetens uppdrag är att på en övergripande nivå utveckla, samordna och följa upp kommunens budgetering, redovisning, uppföljning och analys.

Vi söker dig som är vill arbeta som controller i huvudsak gentemot socialnämndens ansvarsområde så som äldreomsorg, LSS och individ- och familjeomsorg. Det viktigaste frågorna rör stöd åt verksamhetens budgetansvariga.

Vi söker dig som trivs med ett självständigt arbete med hög nivå av ansvar och stimulerande arbetsuppgifter. Vi erbjuder dig en tjänst där du arbetar nära verksamheterna i en support- och controllerfunktion och med delvis övergripande uppgifter.

I arbetet ingår även intern kontroll samt månatlig rapportering. Du arbetar utifrån en central stödfunktion och i uppdraget ingår att stötta våra chefer vid budgetering, uppföljning, analys och prognos.

Du kommer arbeta i systemet Raindance och rapportverktygen QlickView och Stratsys. Vidare kommer du också vara föredragande för nämnden och budgetberedningen inom ditt verksamhetsområde.

Du kommer tillhöra ekonomienheten som består av 9 medarbetare som just nu arbetar för att utveckla vårt systemstöd och utdataplattform. Din roll är viktig och avgörande för en snabbt växande kommun.

Kompetens

För tjänsten som controller söker vi dig som med stort engagemang vill bidra med din kompetens.

Du har akademisk utbildning inom ekonomi, gärna civilekonomutbildning, eller annan utbildning som bedöms som likvärdig.

För att trivas i rollen har du god förmåga att lyssna och skapa delaktighet, det är viktigt att du vill arbeta i dialog med chefer och medarbetare inom ditt ansvarsområde.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara analytisk, självgående och ha ett resultatinriktat arbetssätt. Du ser ditt ansvarsområde utifrån en helhet och du arbetar medvetet för att den ekonomiska verksamhetsstyrningen är avgörande för att nå uppsatta mål.

Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av kvalificerat arbete med ekonomistyrning inom kommunal verksamhet.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2018-03-31. Du är välkommen att söka här. 

Kontaktpersoner

Luisa Hansson, ekonomichef, 040-626 83 17
Luisa.Hansson@svedala.se

Catharina Magnusson, redovisningsekonom, 040-626 83 78
Catharina.Magnusson@svedala.se

Indira Malkoc, Vision, 040-6268202

Varmt välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram