Controller till Barn- och utbildningsförvaltningen

Högskoleutbildning inom ekonomi och minst två års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete.

Om arbetsplatsen

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3 500 medarbetare. Förvaltningsledningskontoret har till uppgift att vara en sammanhållande och styrande länk mellan Barn- och utbildningsnämnden och Eskilstunas skolor och förskolor. Här finns bland annat ekonomi, kvalitet, kommunikation och HR som ingår i barn- och utbildningsförvaltningens stöd- och styrfunktion. På förvaltningskontoret jobbar ca 45 personer. Vi arbetar i fräscha lokaler i centrala Eskilstuna, nära både tåg och bussar.

Vår ekonomienhet på Barn- och utbildningsförvaltningen består av 17 duktiga medarbetare, 11 av oss arbetar med ekonomifrågor och övriga har andra arbetsuppgifter. Vi är en arbetsplats som värdesätter teamarbete och som stöttar varandra i stort som smått- här finns alltid någon att fråga!

Nu söker vi dig som vill vara med och arbeta övergripande för att resurserna i våra skolverksamheter ska användas på bästa sätt som främjar kunskapsutveckling och likvärdighet

Arbetsuppgifter

Rollen som controller innebär att, tillsammans med ytterligare en controller, övergripande hålla samman det operativa ekonomiska arbetet för Barn- och Utbildningsförvaltningen. Du kommer att vara en resurs i utredningar, projekt och andra forum samt vara ett stöd till verksamheterna med verksamhetsekonomerna i spetsen. Vidare innebär din roll som controller att arbeta proaktivt för gemensamma processer för ekonomisk planering, kalkylering, budgetering, redovisning, uppföljning med analys-, prognos- och rapportarbete. Arbetet innebär stor variation och för att du ska lyckas i arbetet krävs att du är flexibel och gillar ad hoc uppgifter.

För att trivas i denna roll är du ansvarstagande och har en vilja att vara med och utveckla Barn- och Utbildningsförvaltningens ekonomiavdelning med effektiva gemensamma processer.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har en högskoleutbildning inom ekonomi, har minst två års erfarenhet av kvalificerat ekonomistyrningsarbete samt erfarenhet av ekonomisk uppföljning; analys och prognos. Erfarenhet av arbete i offentlig sektor är meriterande. Vi vill att du har goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel, och har gärna tidigare arbetat i något ekonomi- och/eller beslutsstödssystem. Det är viktigt att du har en förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för organisationens framgång. För att lyckas i rollen förutsätter vi att du är noggrann och analytisk samt att du utifrån en komplex bild snabbt kan ringa in det viktigaste och förutse konsekvenser både för hela och delar av verksamheten. Självständighet, samarbetsförmåga och initiativförmåga är viktiga egenskaper och det krävs att du vågar utmana nya arbetssätt, driva flera processer samtidigt och bidra till ett positivt arbetsklimat.

Upplysningar om tjänsten

Monica Yngerlöv Krantz, Ekonomichef, 016-710 39 36.
Therese Carlsson, Rekryteringskonsult,  016-710 39 31.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 2018-10-03. Referensnummer för tjänsten är 4764.

Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt ”Rekryteringsenheten” eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.

 Varmt välkommen med din ansökan!

Om Eskilstuna kommun

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram