Controller till Ekerö kommun

Vill du jobba i småstaden intill storstaden?

Ekerö kommun är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

Ekonomienheten med 14 medarbetare är en del av kommunledningskontoret. Kommunens bruttoomsättning är 1,7 mdkr och investeringsprogrammet omfattande. I kommunkoncernen ingår det helägda bostadsbolaget. I enheten ser vi en styrka i att vi är olika som personer och kan skilda saker. Vi har gemensamma mål för utveckling och samarbete är en självklarhet parallellt med individuellt ansvarstagande.

Arbetsbeskrivning

Om du är analytisk, nyfiken och har förmåga att se de ekonomiska sambanden i relation till verksamheten utifrån både ett helhetsperspektiv samtidigt som du kan hantera detaljer – ja då är du helt rätt för det här jobbet som controller inriktad mot socialtjänstens verksamhetsområde!

I den här rollen jobbar du med och stödjer både den myndighetsutövande delen av socialtjänsten vid socialkontoret och den kommunala utförarorganisationen. Den ekonomiadministrativa styrningen inom socialtjänsten är under utveckling. Du följer upp, prognostiserar och analyserar verksamhetens ekonomi och måluppfyllelse i nära samarbete med verksamhetsansvariga chefer och med stöd från kollegor vid ekonomienheten och socialkontoret. Du ansvarar för att förvalta och vidareutveckla befintliga ersättningsmodeller och beräkningsunderlag, men även för att utveckla nya underlag för ekonomistyrningen. Du är stöd till socialchefen i ekonomiärenden vid socialnämndens sammanträden.

Vid ekonomienheten arbetar vi nära kommunens chefer och många andra kollegor. Vårt huvuduppdrag omfattar ekonomisk planering, stöd och styrning med budget, uppföljning och prognos, ekonomi- och verksamhetsrelaterad statistik och nyckeltal, verksamhetsmål samt redovisning med hantering av leverantörsreskontra, kundreskontra, anläggningsreskontra och kassa, finansiering, bokslutsarbete med årsredovisning och kommunens upphandling av ramavtal för varor och tjänster. I Ekerö kommun är det ekonomiska ansvaret delegerat ut i den kommunala organisationen.

Kvalifikationer

Du har ekonomiutbildning vid universitet/ högskola och har flera års erfarenhet, utifrån ett verksamhetsperspektiv, som controller eller motsvarande arbete, gärna inom kommunal verksamhet. Det är meriterande om du dessutom har den erfarenheten från socialtjänstens område. Kunskaper i ekonomisystemet Raindance och i tolkning av data från socialtjänstens verksamhetssystem, exempelvis Pulsen combine, är även meritierande.

Som person är du resultatinriktad, drivande och har stor analytisk förmåga. Du ser tydligt sambanden i verksamheten uttryckt både i ekonomiska termer och i uppdrag, statistik, nyckeltal och organisation. Du kan identifiera risker, ser möjligheter till förbättringar och trivs med att arbeta nära verksamhetens företrädare och att samarbeta med kollegor. Du förutsätts kunna arbeta självständigt, driva dina frågor och samtidigt bidra till helheten i ekonomienhetens uppdrag. Du vill och kan bidra till den ständiga förbättringen av ekonomistyrning av kommunal verksamhet. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift och vi värdesätter god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Tillträde enligt överenskommelse. Heltid. Tillsvidare.

Ansökan

Urval och intervjuer kan komma att ske även under ansökningstiden, ansök därför redan idag dock senast 2017-09-10. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontaktpersoner

Katinka Madsen
Ekonomichef
Tel. 08-124 571 81

Agneta Josefsson
Civilekonomerna
Tel. 08-124 571 23

Välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram