Controller till ekonomi- och styrningskontoret på Norrköpings kommun

Vill du vara med och skapa framtidens Norrköping?

Ekonomi- och styrningsavdelningen tillhör kommunstyrelsens kontor och ansvarar för kommunens övergripande ekonomistyrning, strategiska upphandlingsfrågor, strategiska lokalfrågor, kvalitetsarbete, övergripande styrfrågor, kommunens internbank och ekonomistyrning för bolagskoncernen via Rådhus AB.

Norrköping upplever nu starten på århundradets tillväxtresa. Vi är Sveriges nionde största kommun med över 140 000 invånare och stadens silhuett med byggkranar skvallrar om hur Norrköping växer så det knakar.

Men det är bara början, Norrköpings kommun står inför en stark tillväxt och planerar att investera för flera miljarder kronor per år de kommande åren och detta kräver nytänkande och innovationer kring hur resurser kan genereras och fördelas för att bidra till måluppfyllelse i såväl verksamheter som i finanser. Norrköpings kommun har en omsättning på drygt 8 miljarder kronor och om man räknar in bolagskoncernen uppgår omsättningen till drygt 10 miljarder kronor.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en controller som vill vara med i denna expansiva fas och bidra med ekonomiska kunskaper så att kommunens resurser används på bästa sätt i ett utmanande läge. Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande roll med stort eget ansvar. Eftersom rollen delvis är ny finns det stora förutsättningar att påverka rollens innehåll och utveckling. Här har du som sökande stor möjlighet att göra skillnad.

Kommunen står inför en period av höga investeringsnivåer både vad gäller verksamhetslokaler men även den stadsomvandling som staden kommer att genomgå i och med Ostlänken. Huvudfokus i rollen som controller är att hålla samman investeringsbudgeten ur ett övergripande kommunperspektiv för att kunna hantera investeringarnas påverkan på den kommunala ekonomin.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • Kommunens övergripande investeringsbudget och uppföljning av investeringar
  • Delta i kommunens boksluts- och budgetprocess
  • Utreda olika strategiska frågor ur ett ekonomiskt perspektiv
  • Bidra till att utveckla kommunens övergripande ekonomiprocesser

Din profil

Du är civilekonom eller motsvarande, med minst några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete som controller. Du ser på frågor ur ett brett perspektiv, greppar snabbt komplexa frågeställningar och letar långsiktiga lösningar. Du är systematisk och välorganiserad samtidigt som du också omprövar och ständigt söker förbättringar. Du har en god pedagogisk förmåga och kan skapa ekonomisk förståelse även hos den som inte är ekonom.

Att du har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt, är en förutsättning för arbetet. Eftersom arbetet bygger mycket på dialog och samverkan är det viktigt att du har förmåga att bygga och upprätthålla goda professionella relationer och att du är lösningsfokuserad.

Vi ser positivt på att du är intresserad av samhällsfrågor och har en förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar.

Du har mycket goda kunskaper i Office-paketet och i Excel i synnerhet.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med tillsättning efter överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan

Välkommen med ansökan med CV och ett personligt brev. Vi gör urval löpande men vi vill ha din ansökan senast den 11 april. Du är välkommen att söka här. 

Kontaktperson

Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Katarina Nyqvist 011-15 30 10, ekonomidirektör Petter Skill 011-15 10 16, finansdirektör Göran Lindgren 011-15 78 17 eller ekonomistrateg Marcus Pahlmgren 011-15 34 17.

 

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram