Controller till ekonomiavdelningen

Du kommer att arbeta med analys och uppföljning och vara ett stöd till chefer.

Att arbeta i Mariestads kommun är att göra skillnad tillsammans med andra och att utvecklas individuellt. Här behövs och uppskattas alla för det de gör både av invånare och av arbetsgivare. Varje anställd i Mariestads kommun är en avgörande del i det viktiga arbetet med att ge service och omsorg till invånarna. Mariestads kommun fokuserar på hälsa, utveckling och delaktighet för sina anställda och ser möjligheterna hos varje person. Tillsammans skapar vi grunden för en god stad och utvecklar samhället till det vi vill att det ska vara.

I Sjöstaden Mariestad arbetar 2 500 kommunanställda från 170 yrkesgrupper inom 120 verksamhetsområden med några av Sveriges viktigaste uppdrag. Barns lärande, god omsorg, hållbar samhällsutveckling och miljöfrågor är bara några exempel på det som vi satsar på.

Du får nu möjlighet att arbeta som controller inom ekonomiavdelningen i Mariestads kommun. Ekonomiavdelningen ansvarar för kommunens mål, budget och uppföljning samt analys av verksamhet och ekonomi. Avdelningen ansvarar också för investeringsprocessen, finansförvaltningen mm. På avdelningen samlas ekonomer/controllers som arbetar såväl med kommunens centrala ekonomiprocesser som med de olika verksamheterna inom sektorerna.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta nära sektors chefer och övriga chefer inom organisationen. Du kommer att arbeta med analys och uppföljning och vara ett stöd till chefer. Du kommer att vara delaktig i kommunens utvecklingsarbete av ekonomistyrning samt analysarbete.

I Mariestads kommun får du utvecklas och vara med att utveckla våra ekonomiprocesser tillsammans med engagerade kollegor. Vi värderar dina kunskaper och kommer ge dig förtroende och tillit. Vi har idag regelbundna möten för att tillsammans utveckla styrningen och stödet till våra chefer inom organisationen. Vi ser att du kommer att tillföra gruppen inspiration och kunskaper.

Kvalifikationer

Du har relevant akademisk examen med flera års erfarenhet av kvalificerad ekonomi eller controllerarbete. Det är meriterande om du arbetat inom en politisk styrd organisation. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom teknisk förvaltning och inom barn- och utbildningsförvaltning.

Som person har du en god förmåga att arbeta med komplexa frågor och har en mycket god förmåga att analysera och lösa problem. Du ska vara driven och utvecklingsbenägen och se möjligheter till att förändra processer och med fokus på effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i projekt eller som projektledare. Erfarenhet av att arbeta med investeringskalkyler är också något vi ser som meriterande.

 

Anställning

Tjänasten är en tillsvidareanställning heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Erfarenhet krävs.

Upplysningar

Christina Olsson, Ekonomichef, 0501-755150, christina.olsson@mariestad.se
Annica Olsson, Enhetschef ekonomi, 0501-755152, annica.olsson@mariestad.se

Fackliga representanter

Ritva Rådefalk, Vision, 0501-756042, ritva.radefalk@mariestad.se

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Referensnummer, A837514. Sista ansökningsdatum är 2019-01-17.

Mariestads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Med hänsyn till medarbetares, kollegors, kunders och brukares hälsa tillämpar Mariestads kommun rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mariestads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram