Controller till ekonomikontoret

Arbete med både utveckling av verktyg för uppföljning och analys och operativt ekonomiarbete.

Vill du också göra skillnad i människors vardag?

I Falu kommun finns närmare 5000 medarbetare. Frågar du oss är det svårt att hitta ett mer meningsfullt jobb med verklig möjlighet att göra skillnad. Vår vision, Ett större Falun, säger något om hur Falun växer rent fysiskt, men också att Falun är en plats för alla och en del av resten av världen.

Gillar du att arbeta med både utveckling av verktyg för uppföljning och analys och operativt ekonomiarbete? Då kan det här vara jobbet för dig – välkommen med din ansökan!

Ekonomikontoret är en del av sektor ledningsstöd och ansvarar för funktionsområdet ekonomi med drift, utveckling och stöd. Kontoret utgör stab till kommunledningen, tillhandahåller ekonomiadministrativt stöd till verksamheterna och levererar tjänster till förvaltningar och kommunala bolag. Vi har naturligt en central plats med många kontakter i vår organisation. Det gör självklart också vårt arbete mycket komplext, dynamiskt, utmanande och intressant.

Sektor ledningsstöd består av personalkontoret, ekonomikontoret, kommunikationskontoret, kontaktcenter, stadskansliet, risk och säkerhet samt en utredargrupp. Inom sektorn är vi cirka 150 personer som tillsammans arbetar för att utveckla och stödja kommunen inom alla dess områden.

ARBETSUPPGIFTER

Ditt uppdrag innefattar att arbeta med utveckling och förvaltning av kommunens analysverktyg. Vi befinner oss just nu i ett spännande skede där vi jobbar med en förstudie inför kommande upphandling av nytt beslutsstödsystem. Verktyget ska sedan implementeras och utvecklas utifrån verksamheternas och den politiska ledningens behov, och du kommer i din roll att vara drivande i det arbetet.

I uppdraget ingår också att du, i tätt samarbete med en kollega på ekonomikontoret bistår sektor ledningsstöds chefer i arbetet med budgetering, uppföljning och bokslut. En viktig del av ditt arbete är att utifrån analys och tolkning av ekonomiska data agera stöd till ledningen och medverka till åtgärder som ökar hela kommunens interna effektivitet.

Du deltar i kommunens nätverk för ekonomer, som ger dig många goda kontakter och en bred insyn i organisationen.

KVALIFIKATIONER

Utbildning och erfarenhet

  • Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
  • Du har erfarenhet av självständigt kvalificerat ekonomiarbete
  • Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
  • Du har goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel

 Personliga egenskaper

Vi söker dig som är analytisk, driven och bra på att ta egna initiativ. Du är pedagogisk och kan förmedla resultatet av dina analyser vidare på ett sätt som skapar engagemang och bidrar till att verksamheten förändras i önskad riktning. Du har en god strategisk förmåga, ser saker ur ett helhetsperspektiv samt har en förståelse för organisationens struktur

Kontaktytorna inom organisationen är många och det är därför också viktigt att du har en god kommunikativ förmåga. Du är lyhörd i ditt sätt, har lätt för att skapa goda relationer och samarbetar effektivt med andra. Vi ser vidare att du är prestigelös och tycker om att bolla idéer och förbättringsförslag med övriga inom verksamheten.

Meriterande kvalifikationer

  • Erfarenhet av arbete med utveckling av analysverktyg och beslutsstödsystem
  • Erfarenhet av arbete i större organisation
  • Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation

ANSTÄLLNINGSVILLKOR

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Kopia på betyg och intyg lämnas i samband med intervju.

Sista ansökningsdag är 2020-12-01.

UPPLYSNINGAR

Vår budgetchef heter Ussi Jonsson Kjellberg och svarar gärna på frågor om tjänsten. Kontakta henne på telefonnummer 023-829 72 eller via e-post ussi.jonsson.kjellberg@falun.se

Sofie Reimertz, HR-specialist: 023-824 16, sofie.reimertz@falun.se

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Christina Johansson, Vision, 023-821 10, christina.johansson@falun.se

Ulrika Bergman, SACO: 023-827 74, ulrika.bergman@falun.se


ÖVRIGT

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Falu kommun använder kompetensbaserad rekryteringsmetodik och vi kommer i denna rekrytering genomföra arbetspsykologiska tester som en del av urvalsmetoden för att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta rekryteringscenter@falun.se

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram