Controller till Järfälla kommun

Järfälla kommun söker controller!

I rollen som controller tar du fram och kommunicerar riktlinjer och anvisningar inom ekonomi- och verksamhetsplaneringen. Du har också tillsammans med dina kollegor ansvar i att samordna, förvalta och utveckla budget och uppföljningen i vårt beslutstöd.

Om arbetsplatsen

Ekonomiavdelningen består av ca 25 medarbetare fördelade på våra tre enheter som arbetar med budget och uppföljning, redovisning samt upphandling. Vårt uppdrag är att hålla uppsikt och ge stöd åt nämnderna och bolagen gällande ekonomistyrning, verksamhetsstyrning inklusive mål- och kvalitetsstyrning, internkontroll samt kvalitets- och verksamhetsutveckling. Järfälla kommun är en expansiv kommun med höga ambitioner där du får möjligheten att bidra med dina kunskaper och erfarenheter. Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill delta i vårt spännande utvecklingsarbete framöver!

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som controller består av att samordna budget, uppföljning och prognos mot förvaltningarna. Detta innebär att utveckla analysarbetet tillsammans med förvaltningarna, att samordna internhandel och statsbidrag. Det innebär också en kontinuerlig omvärldsbevakning, att utveckla och förvalta kommunens resursfördelnings- och ekonomistyrmodeller, samt även att följa upp och analysera utvecklingen av skatteintäkter och statsbidrag.

I rollen som controller tar du fram och kommunicerar riktlinjer och anvisningar inom ekonomi- och verksamhetsplaneringen. Du har också tillsammans med dina kollegor ansvar i att samordna, förvalta och utveckla budget och uppföljningen i vårt beslutstöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har
• högskole-/universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande.
• flerårig erfarenhet från liknande arbete. Det är meriterande om din erfarenhet är från kommunal verksamhet eller motsvarande.

Som controller förväntas du vara aktiv och drivande vad gäller utveckling och samordning av förvaltningarnas ekonomi. Det är viktigt att du har ett konsultativt förhållningssätt och att du har lätt för att kommunicera och förklara ekonomiska sammanhang för icke-ekonomer. I rollen är det av stor vikt att du har god samarbetsförmåga och är duktig på att relatera till andra.

För att trivas och lyckas som controller hos oss har du förmåga att se till helheten och kan göra kvalificerade analyser men även ingå i projekt, samt arbeta med olika utredningar. I detta är din problemlösande analysförmåga en bidragande kompetens då du motiveras av att arbeta med komplexa frågor.

Vi söker dig som är självgående och tar stort ansvar för din uppgift där du själv strukturerar ditt tillvägagångssätt och är drivande, tar initiativ för att sätta igång aktiviteter och uppnå goda resultat. Samtidigt som du tar ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter är det viktigt att du förstår värdet i att tillsammans arbeta med utveckling och arbetssätt för att nå avdelningens uppsatta mål.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-03

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Referensnummer: A1051703

Välkommen att söka genom att: Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner Fackliga företrädare
Karin Holmlund
Ekonomidirektör
08-580 293 97
karin.holmlund@jarfalla.se
Sonja Sukarén
Vision
08-580 285 00
sonja.sukaren@jarfalla.se
Dennis Forsberg
Budgetchef
08-580 280 16
dennis.forsberg@jarfalla.se
Ingela Isaksson
SACO
08-580 285 00
ingela.isaksson@jarfalla.se

Övrigt

Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram