Controller till kommun i framkant, Nacka kommun

Vi erbjuder dig möjligheter att utvecklas i en öppen och kreativ miljö med engagerade kollegor.

Controllerenheten verkar för att kommunen når en god ekonomisk hushållning på kort och lång sikt genom bra beslutsunderlag och kvalitetssäkrade ekonomiska processer.

Det sker i första hand genom arbetet med kommunens mål och budget och uppföljning av verksamhet och ekonomi. Enheten ansvarar också för investeringsprocessen, finansförvaltning, bolags- och ägarfrågor och befolkningsprognoser. På controllerenheten samlas controllers som arbetar såväl med kommunens centrala ekonomiprocess som med de olika verksamheterna.

Vill du erfarna och kvalificerade controller bidra till att fortsätta utveckla Nacka kommuns ekonomiprocess inom området kultur- och fritid? Då har vi jobbet för dig.

Arbetsbeskrivning

Du har nu möjlighet att vara med att utveckla ekonomistyrningen av kommunens kultur- och fritidsverksamheter. Kultur- och fritidsenheten har uppdraget att ge alla Nackabor den bästa möjliga utvecklingen genom kultur och fritid. Du kommer att stödja ett öppet och kompetent team som jobbar för Nackas mål att utveckla attraktiva livsmiljöer genom ett rikt kultur- och fritidsutbud. Under kommande år ökar investeringarna kraftigt vilket aktualiserar frågor kring olika typer av upplägg för drift av verksamheter inom kultur och fritid. Du är ett naturligt stöd till främst enhetschefer och direktör. I dina arbetsuppgifter ingår även utredningar och analyser samt framtagande av beslutsunderlag. Vidare ingår även att arbeta strategiskt med målarbete och vidareutveckling, uppföljning i samverkansavtal. I din roll ingår också att samordna det ekonomiska arbetet inom kultur och fritidsprocessen. Du är organiserad i kommunens controllerenhet tillsammans med 15 andra controllers men verkar i kultur – och fritidsprocessen.

Kvalifikationer

  • Akademisk utbildning inom ekonomi eller likvärdigt.
  • Du har kunskap och erfarenhet av kvalificerad ekonomistyrning, budget, uppföljning och bokslut, statistik, nyckeltal och prognoser.
  • Minst fem års arbetslivserfarenhet som kvalificerad controller.
  • Erfarenhet av redovisningsekonomi samt dokumenterad vana att stödja medarbetare och kunna arbetsleda.
  • Mycket goda kunskaper i Excel.
  • Mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Vidare är du en person som drivs av att arbeta i en föränderlig miljö. Det är viktigt att du är strukturerad och analytisk. Du är har en mycket god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet för rollen.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig möjligheter att utvecklas i en öppen och kreativ miljö med engagerade kollegor. Arbetsplatsen ligger i Nacka stadshus i moderna lokaler.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 17 augusti-17. Referensnummer: 2017/190.
Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Villkor

Tjänsten är på heltid och tillsvidare och startdatum sker enligt överenskommelse.

Kontakt

Maria Andersson, chef, controllerenheten, tel. 0704-319396,
kan nås för frågor from den 7 aug.

Nadia Izzat, chef, kultur- och fritidsenheten, tel. 0735-419171,
kan nås för frågor from den 7 aug.

Facklig företrädare

Yvette Forssmark, Vision, 08 718 91 68

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram