Controller till Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning, Stockholms stad

Vår vision är att göra skillnad för människan i vardagen.

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Spånga-Tensta stadsdelsområde är beläget i den nordvästra delen av Stockholm. Inom området finns Järvafältet, ett grönområde med unika kultur- och naturvärden.

Vår vision är att göra skillnad för människan i vardagen.

Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning består av sju avdelningar varav ekonomiavdelningen är en. Avdelningen omfattar budget, redovisning samt upphandling och ansvarar i huvudsak för att planera, stödja och följa upp arbetet kring dessa processer samt att sprida information och utbilda kring regler och rutiner. Avdelningen består av totalt åtta medarbetare, varav fyra controllers.

Arbetsbeskrivning

Som controller på ekonomiavdelningen kommer du att ha en viktig roll i förvaltningens planerings- och uppföljningsprocesser samt medverka i projekt och utredningar. Du jobbar aktivt mot stadsdelsförvaltningens olika verksamhetsområden och stödjer cheferna i deras uppdrag. Här kommer du att arbeta med budget och uppföljning, analyser och omvärldsbevakning för att bidra till att uppnå förvaltningens mål för verksamheterna och målet om ekonomiskt hållbara verksamheter. En viktig del i detta är att arbeta proaktivt för att upptäcka och minimera risker och att ta fram väl underbyggda beslutsunderlag.

I din roll så kommer du tillsammans med dina kollegor ansvara för att utveckla den ekonomiska styrningen inom förvaltningen och planera det långsiktiga arbetet inom området. Du kommer också att få vara del av ett spännande utvecklingsarbete som förvaltningen bedriver genom att ingå i ett analysteam ihop med HR-strateger och verksamhetscontrollers.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avklarad högskoleutbildning inom Ekonomi och minst 3 års arbetslivserfarenhet inom det ekonomiska området, möjligen i en roll som controller eller som ekonom inom redovisning med vilja att bredda dina erfarenheter. För att vara framgångsrik som controller så behöver du ha mycket goda IT-kunskaper, särskilt i Excel. Erfarenhet av vårt ekonomisystem Agresso är meriterande likväl om du har erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation, gärna inom kommunal verksamhet

Då arbetet innebär mycket rapportering och dokumentation så behöver du också ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

För att lyckas i rollen som controller så söker vi dig som är duktig på att ta egna initiativ och att arbeta ihop med andra för att nå framgång. Vid budget och rapportering kan det bli mer att göra, vilket innebär att vi söker dig som kan bibehålla ett lugn vid stressade situationer. Då du kommer att arbeta och stötta chefer så är det viktigt att du är mån om att förklara ekonomiska resultat så att lyssnaren förstår och att du samtidigt kan anpassa angreppssätt utifrån situation.

Vi tillämpar flextider, sommar- och vinterarbetstid. Vi har friskvårdstimme och som anställd inom Stockholm Stad så har du tillgång till ett kraftigt subventionerat medlemskort till stadens kommunalt drivna simhallar och utomhusbassänger. Vi har även förmånliga priser hos flera gymkedjor. Naturligtvis så har vi även friskvårdsbidrag som vi hoppas att du använder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid med tillträde enlig överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdag 2017-12-07. Referensnummer 2017/7464.
Du är välkommen att söka här.

Kontakt

Sara Hallström
Avdelningschef Ekonomi
Tel. 08-508 03 088

Facklig företrädare

Kristina Wennström, Vision, 08-508 03 537
Eva Nordin, SACO, 08-508 03 042

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram