Controller (vikariat)

Vill Du arbeta i en utvecklingsorienterad miljö i en tillväxtkommun?

Trivs Du med varierade arbetsuppgifter och klarar ett tidvis fullspäckat schema? Då kan Du vara den person vi söker!
I norra Bohuslän vid västerhavet, mitt i den spännande gränsbygden mellan Sverige och Norge, finner Du Strömstad med Kosteröarna och Kosterfjorden i väster, Norge och Svinesund i norr och Idefjorden i öster. Strömstad erbjuder med sina ca. 13.200 invånare en bra livsmiljö, en levande stadskärna vid havet, korta avstånd till arbete och skola och en väl utbyggd handel och service, kommunen har en väl fungerande offentlig service samt ett rikt föreningsliv. Det utvecklande gränssamarbetet mot en av Norges mest expansiva näringsregioner ger möjlighet att utnyttja fördelar i gränsregionen.

Beskrivning av tjänsten

Vi söker en controller med placering på ekonomiavdelningen. Tjänsten är i utgångspunkten ett vikariat ut året och man vill jobba ut mot en verksamhetsförvaltning.
Som förvaltningscontroller kommer Du att arbeta med ekonomistyrning inom nämndens verksamheter. Du arbetar i nära samverkan med förvaltningschefen och avdelningscheferna med att upprätta budget, utfallsprognoser, delårsrapporter och årsredovisning. Analyser och stöd för verksamhetsstyrning är en viktig del i arbetet. Du ingår i den kommunövergripande controllergruppen, med ett gemensamt ansvar för utveckling och tillämpning av kommungemensamma processer och verktyg. Bland övriga arbetsuppgifter kan nämnas ekonomiska utredningar, omvärldsspaning/benchmarking, att förbättra rutiner m.m.
Som controller inom ekonomiavdelningen kommer Du initialt att arbeta med att förstärka pågående rutin- och kvalitetsutveckling.

Kvalifikationer

Du har universitet/högskoleexamen i ekonomi och gärna några års erfarenhet som controller. Kunskap om EU-projektredovisning och kännedom om Raindance ekonomisystem samt Hypergene är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid Dina personliga egenskaper och värdesätter särskilt att Du;

  • är effektiv, analytisk och kvalitetsmedveten
  • har god pedagogisk förmåga och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
  • är en serviceinriktad lagspelare som ser till helheten
  • trivs med att ta ansvar och ser till att nå resultat
  • vågar tänka i nya banor och gärna tar initiativ till, och driver förbättringsprocesser

Varaktighet och omfattning

Anställningen är 100% till och med 31 december.

Upplysningar

Kontakta oss gärna vid övriga frågor:
Ekonomichef Carsten Sörlie, 072 143 94 20, eller carsten.sorlie@stromstad.se
Fackliga representanter nås via kommunens växel 0526-190 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att skicka ett mail till carsten.sorlie@stromstad.se.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram